Флагманът на френския лукс се завръща

/ Информатор

София Франс Ауто вече е официален вносител на DS AUTOMOBILES за България и представя марката на Автомобилен салон София

Зад марката DS Automobiles се крие една глобална и една българска интрига. Глобалната е по-голяма и по-стара. Чрез нея се възражда френският автомобилен лукс. А той е нещо забележително, красиво и сложно. В първите десетилетия на автомобила най-изисканите коли са се разхождали по парижките булеварди, но след Втората световна война Републиката изпадна в демогогски увлечения по масовост и наследството на елитарните марки, като Voisin например, бе забравено. През 50-те все пак блесна великият Citroen DS и неговата магия бе възродена в отделен бранд.   

Днес DS Automobiles е премиум марката на PSA Group. Водена от авангардния дух и подкрепена от изключителното наследство на 1955 DS, DS Automobiles, лансирана през 2015 г., цели да привнесе френския лукс в днешния автомобилен пейзаж.

А българската интрига е, че флагманът на френския лукс известно време не бе представен у нас. Автосалонът носи новината, че тази празнина е запълнена и  обявява, че нов представител на DS е София Франс Ауто. Официалният вносител на Peugeot е поел ангажимента да осигури целия сложен комплекс от услуги, който обгражда продажбата на  изисканите машини.  

Проектиранa за клиенти, търсещи съчетание на ярка индивидуалност с високи технологии, втората генерация на DS моделите съчетава дизейнерска изтънченост и технически аванградизъм. Със SUV-овете DS 7 CROSSBACK и DS 3 CROSSBACK,  DS лансира гама от 6 автомобила, всички предлагани в електрифицираните версии  E-TENSE.

 

Флагманът на френските технологии DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 ще бъде представен по време на Автомобилен салон София, заедно с новия напълно електрически DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

 

 

  • DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 , комбинира електрифициран силов агрегат с 300 к.с. и задвижване на 4-те колела

 

С харизматичния си дизайн, технологии от последно поколение и прецизност до последния детайл DS 7 CROSSBACK въплъщава амбицията на марката да привнесе френската експертиза в лукса в автомобилите си.  

DS 7 CROSSBACK отвежда динамиката и удоволствието от шофирането на още по-високо ниво с бензинов двигател THP 225 к.с. Stop & Start с 8-степенна автоматична трансмисия. Скоростната кутия се характеризира с бърза и неусетна смяна на предавките и може да се комбинира и с дизелов двигател BlueHDi 180 к.с. От средата на 2019 г. DS 7 CROSSBACK се предлага с хибридната технология E-TENSE.

С трите си силови агрегата - бензинов блок с турбокомпресор и два електрически мотора, генериращи комбинирана мощност от 300 к.с., DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 е еталон по отношение на технологии и финес.

Двигателят PureTech с 200 к.с. е придружен от два електрически мотора със 109 к.с., разположени върху всяка ос. Те са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия за комбинирана мощност от 300 к.с. и 450 Нм въртящ момент, който се разпределя от трансмисията със задвижване на 4-те колела. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 6,6 секунди и изминава 1 000 м от старт на място за 27 секунди.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 може да постигне зареждане на батерията си от 0 до 100% на специална, стенно-монтирана 32A зарядна станция за 1 ч. и 45 мин. Батерията се зарежда също по време на шофиране благодарение на модерна система за регенерация на енергията, наследена от Формула Е.

DS 7 CROSSBACK предлага задвижване на 4-те колела с изцяло електрически пробег от 58 километра, 31 грама CO2 емисии на изминат километър и среден разход на гориво от 1,4 литра бензин на 100 километра, съгласно новия WLTP цикъл. 

Харизматичният стил и финес на DS са използвани докрай чрез уникалния избор на материали като Alcantara, зърнеста кожа или кожа напа и силни акценти като шевове Point Perle или ювелирни детайли Clous de Paris.

Технологията не се свежда само до режимите на задвижване. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 предлага система за автономно шофиране от ниво 2  DS CONNECTED PILOT, контролирана от камера система на окачване DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, система за автоматично паркиране DS PARK PILOT или системата DS SAFETY, включваща всички елементи за безопасност, необходими за съвременното шофиране.

 

 

  • Новата SUV икона на хай-тек стила в 100% електрическа версия - DS 3 CROSSBACK E-TENSE

 

С изразителен стил и изключителни размери, наличен и в 100% електрическа версия, DS 3 CROSSBACK е едновременно градски автомобил и автомобил за дълги пътувания за всички, които търсят стилно, динамично и елегантно привличане. С този модел  DS Automobiles не само завладява нов сегмент, но и заявява позицията си на представител на френския “savoir-faire“ и технологичност в автомобилната индустрия. DS 3 CROSSBACK e автомобил, който разчупва кодовете със своя скулптуриран дизайн и високотехнологично оборудване.

 

DS 3 CROSSBACK E-TENSE отваря вратите към едно ново поколение автомобили. DS 3 CROSSBACK E-Tense носи ново сетивно усещане за шофиране зад волана и 100% електрически двигател, комбиниращ мощност и пъргавина в една идеална тишина.

Тази нова хай-тек икона гарантира повече от 300 километра автономност и възможност за зареждане на 80% от батерията в рамките на 30 минути със зарядна станция от 100 kW. Запазвайки напълно ДНК-то и идентичността на DS 3 CROSSBACK, версията 100% електрически E-TENSE се отличава с елегантност благодарение на многобройните изключителни дизайнерски елементи, подсказващи модерен вид и функционалност.

НазадКоментари