Фейслифт за Skoda Kodiaq

/ Информатор

Естетическите промени са с върха на четката. Идва нова версия RS

Skoda показа обновения  Kodiaq. Големият чешки SUV бе лансиран през 2016 година и намери убедително своето място по пазарите в света, като досега са произведени над 600 хил. бройки.  Лансирани са конфигурации с 5 и 7 седалки, а в Китай хит е динамичната версия GT.

Промените на петата година от живота на модела са твърде внимателни. Фаровете стават по-тесни като използват матричната LED-технология, докато радиаторната решетка е вдигната по-високо. На покрива има нов спойлер подобряващ аеродинамиката.

Предлагат се дори 20-инчови джанти. В интериора има значителни подобрения в комфорта. Седалките са по-ергономични, като има възможности за вентилация и масаж. Купето има дискретно амбиентно осветление, а озвучаванвето идва от усъвършенства аудиоуредба.

Двигателната гама се обогатява от двулитровия бензинов  TSI, познат от Octavia RS с мощност 245 к.с. Той е предназначен за новата върхова версия  Kodiaq RS. Освен него се предлагат по-малки бензинови мотори с мощности 150 и 190 к.с., както и турбодизели с 150 и 200 к.с. Има новости и в прословутите Simply Clever подробности - примерно оригинална капачка на отвора за течност за чистачките, която се превръща във фуния. 

 

НазадКоментари