Ето я новата Mazda 3!

/ Информатор

Дизайнът пак се зове Kodo, но с друга интерпретация, моторът Skyactiv-X съчетавал доброто на бензина и дизела

Новото поколение на Mazda 3 бе окончателно разкрито, след подгряването с помощта на накялоко тийзъра. Компактната японка е една от новостите на автосалона в Лос Анджелиз. Дизайнът носи както известни неща, така и изненади.

Стилът все така се нарича Kodo, но този Kodo е нов и доста различен от досегашния. Каросерията е подчертано по-стремителна и по-обтекаема, като чупките по ламарините са намалели, а областта около задния процорец стои направо тежко и масивно. В тази зона седанът изглежда доста по-елегантен от хеча. Фаровете са стеснени, а радиаторната решетка е с леко променена форма.

Интериорът е изработен в същия изчистен стил, което го прави и някак по-стерилен. Над централната конзола има по-голям, 8,8 инчов екран, а масивният, гладък подлакътник оставя странно впечатление.   

Интересни новости има под предния капак. Там ще се предлага новият мотор Skyactiv-X, който според фирмената пресслужба съчетава динамиката на бензина с икономичността на дизела. Това се постигало чрез оптимизирането на процеса на създаване на гориво-въздушната смес.

 

В задвижването ще има и хибриден елемент, но още не е ясно точно какъв. Освен това ще се предлагат два по-класически бензинови мотора с обем 1,5 и 2 литра, както и 1,8-литров дизел. Скоростните кутии – механична и иавтоматична – са само с 6 предавки. Платформата на новата Mazda 3 позволява монтирането и на здавижване 4х4. Цените и началото на доставките за различните континенти и пазари все още не са обявени.

НазадКоментари