Ето го най-големият екран на Merc!

/ Иноватор

Електрическият флагман EQC ще има монолитното табло Hyperscreen (141 см) с 3 дисплея

Mercedes ще запази лидерството си в областта на автомобилната дигитализация с новото дигитално табло на електрическия си флагман EQC. В него пред шофьора и пътника до него се монтира технологичен монолит - голяма остъклена повърхност, която покрива сложен дигитален комплекс. В него са интегрирани 3 големи дисплея плюс дефлекторите на вентилацията.

Става дума за един монтажен компонент, чрез който се покриват всички информационни и управленски функции в колата. Пред погледа са както данните от скоростомер, оборотомер, горивомер и всевъзможни индикатори, така и навигация, бордкомпютър, управление на климатик и всичко останало. То става с докосване, като има и иизкуствен интелект, която помни какви са предпочитанията на шофьора и ги отчита.

Това нещо носи името Hyperscreen като покрива цялото табло пред шофьора и пътника (дължина 141 см., площ 2432 кв.см). Изготвя се по специална технология при 650 градуса, така че да не страда от температурни влияния. Дисплеите са особено контрастни и чуствителни на допир, като третият – този пред пътника се активира, ако в седалката има човек.  В работата на цялата система са ангажирани 8 микропроцесора  и оперативна памет от 24 GB.

НазадКоментари