Ето го интериора на Skoda Scala

/ Информатор

Както се очакваше пред шофьора ще има два дисплея. Единият е тъчскрийн

Skoda разкри идеята си за интериора на наследника на Rapid, който ще носи името Scala. Става дума за скица, която представя достатъчно ясно облика му, но все пак не е фотография, за да покаже всички подробности. Интериорът се очертава като уютен, дигитален и просторен, или поне така изглежда на рисунката. Най-важна е високата степен на дигитализация. Контролното табло ще бъде заменено от дисплей, което преди две-три години щеше да е новина, а сега е нещо банално. Вероятно дисплеят ще променя формите, цветовете и подреждането на показанията в зависимот от избрания режим на шофиране или желанията на шофьора.

Отстрани до него ще бъде тъчскрийна на инфоразвлекателната ситема, под него са аераторите, а под тях и копчетата за управление на климатика. На практика това са и единствените копчета, които могат да се въртят. Всички останали функции ще се управляват с докосване. Интересна форма има жабката пред пътника, а още по-интересно е как тя ще изглежда в действителност.    

Scala ще бъде изграден върху универсалната платформа MQB A0. В началото моделът ще се предлага с 5 двигателя с мощности от 90 до 150 к.с. Официалната премиера е планирана за Никулден, 6 декември в Тел Авив (Израел).

НазадКоментари