Ето го и електрическият E-RIFTER

/ Информатор

Любимата френска баничарка прекрачва смело в екологичното бъдеще

Целта на PEUGEOT е да бъде водещата масова марка на пазара на електрически автомобили до 2025 г. PEUGEOT E-RIFTER е част от най-широката електрическа гама в сравнение с всеки друг европейски производител, с 9 електрически леки автомобили и 3 електрически лекотоварни превозни средства.  Като част от тази стратегия новият E-RIFTER демонстрира силни страни по отношение на електрификацията, с електрически пробег, който сега достига 320 км. Едновременно с това той оптимизира качествата, донесли успеха на този мултифункционален автомобил за свободното време: удобно, просторно и модулно купе, високо ниво на технологично оборудване, забележително удоволствие от шофирането и атрактивен външен вид.

Новият PEUGEOT E-RIFTER говори чрез новия дизайнерски език на марката, като същевременно запазва атлетичния, здрав и приветлив стил, който стои в основата на силния му приключенски характер.

 • Още повече удоволствие при шофиране благодарение на още по-технологичния PEUGEOT i-Cockpit®.
 • Новият E-RIFTER съдържа нов 10-инчов, 100% дигитален цветен инструментален клъстер, с оптимизирано извеждане на съществената информация с възможност за персонализация, включително на информация от навигационната система и информация, свързана с енергийния поток и зареждането.

 

 • Нов голям централен 10-инчов HD сензорен екран за управление на аудиосистемата и свързаната навигация.
  • Нови авангардни технологии за оптимална безопасност
  • Цялостна гама от системи в помощ на водача: предупреждение за умора на водача, разпознаване на пътните знаци, асистент за придържане в лентата, автоматично аварийно спиране с отчитане на пешеходци и колоездачи, ограничител на скоростта... E-RIFTER има 17 системи в помощ на водача, които са оптимизирани при новия модел с адаптивен автопилот.
  • Новият E-RIFTER е наличен в 2 версии с 5 и 7 места с всяка от двете дължини: Standard (4,40 м) и Long (4,70 м). Втората увеличава дължината както по отношение на междуосието, така и по отношение на надвеса за още повече пространство.
  • Индивидуални сгъващи се седалки. Всяка от 3-те отделни седалки на 2-рия ред може лесно да се сгъне до пода. При версия Long има 2 отделни седалки на 3-тия ред.
  • Лесно товарене и разтоварване. E-RIFTER има две плъзгащи се странични врати и голяма задна врата с отварящо се стъкло, което е уникално в сегмента.
  Щедър полезен обем. Батериите на E-RIFTER са разположени под пода и не оказват влияние върху вътрешния обем на автомобила. Багажникът има товарна зона, варираща от 775 литра до кората за 5-местна версия Standard до 4000 литра до покрива при сгънати задни седалки на версия Long. Налице е много място за съхранение, до 186 литра в зависимост от версията. Транспортирането на дълги предмети е по-лесно благодарение на предната пътническа седалка, която се сгъва до пода.
  • 100% електрически силов агрегат, по-ефективен от всякога
  • До 320 км пробег. Работата върху цялостната ефективност на автомобила е позволила да се запазят същите нива на производителност – 135 км/ч максимална скорост, ускорение от 0 до 100 км/ч за 11,2 секунди – като в същото време е подобрен пробегът, който вече достига 320 км (при комбиниран цикъл по WLTP, в процес на сертифициране).
  • Комфортна мощност, която може да се използва в три режима на шофиране. PEUGEOT E-RIFTER предлага максимална мощност от 100 кВт (136 к.с.) и максимален въртящ момент от 270 Нм. Винаги са налични три режима на шофиране: Eco за максимален пробег, Power за максимална производителност при пълно натоварване и Normal.
  • Нова система за регенеративно спиране. С цел оптимизиране на пробега новият E-RIFTER има система за регенеративно спиране, която може да бъде активирана на три различни нива с използване на перата зад волана. Тази характеристика е уникална за пазара.
  • Новият E-RIFTER сега е оборудван с термопомпа. Тя подобрява комфорта на пътниците, като същевременно спомага за оптимизиране на ефективността и следователно на пробега.
  • Ефективно зареждане. С бордово зарядно устройство 7,4 кВт и опционално трифазно зарядно устройство 11 кВт E-RIFTER може да зарежда ефикасно своята батерия с капацитет 50 кВтч, независимо от наличната инфраструктура. Постояннотоково зареждане е налично при мощност до 100 кВт.

  Прогнозните времена за зареждане са:

  На обществена зарядна станция 100 кВт: 30 минути (0-80% заряд).

  Със зарядна станция Wallbox 11 кВт : пълно зареждане с бордово зарядно устройство 11 кВт за 5 часа.

  Със зарядна станция Wallbox 7,4 кВт : пълно зареждане с бордово зарядно устройство 7 кВт за 7,5 часа.

  От усилен домашен контакт 16A: пълно зареждане за 15 часа.

НазадКоментари