Ето го Гран купе на Серия 2

/ Информатор

Елегантно-спортният баварски седан (малко гран купе) ще бъде представен официално след месец в Лос Анджелиз

Световната премиера на новото Гран купе на втората баварска серия ще бъде след месец на големия и атрактивен автосалон в Лос Анджелиз, доставките ще започнат през пролетта на следващата година, а читателите на Autoobserver могат да начан почти всичко за него още сега както и да го разгледат виртуално.

Става дума за първи представител в нова баварска формула, която разширява успешната в по-високите автомобилни класове концепция на купе с четири врати, като за пръв път я прехвърля в премиум компактния сегмент. Може да бъде определено и с оксиморона „малкото гран купе“, в който се съдържа и зрънце истина. То поставя акценти по отношение на индивидуалността, естетиката и емоционалността и ги комбинира с иновативно управление и свързаност, висока пригодност за всекидневието, както и типичната за BMW динамика на управлението.

Базовите цени за Германия са 31 950 евро за BMW 218i (среден разход на гориво: 5,7 – 5,0 л/100 км), 39 900 евро за BMW 220d (среден разход на гориво: 4,5 – 4,2 л/100 км) и 51 900 евро за върховия модел BMW M235i xDrive (среден разход на гориво: 7,1 – 6,7 л/100 км).

Визуално характерни особености на новаторското Гран купе са издълженият, динамичен силует, четирите странични врати без рамки и достигащите силно навътре в каросерията задни светлини, които оформят гланцирано черна лента до разположеното в средата лого на BMW и го обгръщат.  

• BMW Серия 2 Гран Купе е дълго 4 526 мм, широко е 1 800 мм и е високо 1 420 мм. Въпреки спортно-ниската си визия то предлага много място в интериора за пътниците и голям багажник с вместимост 430 литра и възможност за гъвкаво увеличаване благодарение на междуосието от 2 670 мм.

• Динамична предна част с икони на BMW с ново оформление: леко наклонените, серийни Full LED фарове с характерното лице на BMW с четири очи подчертават оформената като свързан елемент типична бъбрековидна радиаторна решетка на BMW.

• В тон със спортната си визия BMW Серия 2 Гран Купе ще постави и стандартите по отношение на динамиката на управлението в своя клас. В основата на това е модерната архитектура на BMW с предно задвижване, която заедно с много други технологични разработки Гран Купе споделя с новото BMW Серия 1.  

• Технологията ARB (actuator contiguous wheel slip limitation) позволява значително по-фино и бързо контролиране на сцеплението. Тя е позната от BMW i3s (среден разход на електроенергия: 14,6 – 14 кВтч/100 км, СО 2 емисии (комбинирани): 0 г/км).

• Серийният BMW Performance Control (инерционно разпределение на въртящия момент) подпомага технологията ARB, повишава пъргавината още преди достигане на граничния режим чрез целенасочени спирачни намеси на вътрешните за завоя колела и осигурява още по-неутрално поведение при завиване.

• Спортният върхов модел BMW M235i xDrive серийно се оборудва със задвижването на четирите колела BMW xDrive, механичен Torsen диференциал, М Спортно кормилно управление и М Спортни спирачки. Осемстепенната трансмисия Steptronic Sport включва и режим за състезателен старт (Launch Control). Ексклузивен визуален елемент е вдъхновената от моторните спортове Mesh бъбрековидна радиаторна решетка с триизмерно оформена мрежа вместо пластини.

• Освен BMW M235i xDrive се предлага гама от още 5 линии на оборудването: базов модел, Модел Advantage, Модел Sport Line, Модел Luxury Line и Модел M Sport.

• Един дизелов и два бензинови модела при старта на продажбите: от трицилиндров със 103 кВт (140 к.с.) при BMW 218i през четирицилиндров дизелов със 140 кВт (190 к.с.) при BMW 220d до най-мощния четирицилиндров двигател на BMW Group с 225 кВт (306 к.с.) при BMW M235i xDrive. Всички двигатели отговарят на изискванията на строгата норма за вредни емисии Euro 6d-TEMP.

• Само в САЩ ще се предлага BMW 228i xDrive с двулитров четирицилиндров двигател с мощност 170 кВт (231 к.с.).

• На BMW Серия 2 Гран Купе ще се монтират познатите от по-горните модели на BMW иновативни асистиращи системи. В Европа серийно е Предупреждението при напускане на лентата с активно връщане в лентата и Предупреждение за опасност от удар и за пешеходци със спирачна функция при градски условия, Асистент за шофиране с предупреждение за смяна на лентата, опасност от удар отзад и предупреждение за напречен трафик, както и иновативният асистент за движение на заден ход.

• BMW Серия 2 Гран Купе може да бъде отключвано и заключвано чрез смартфона с опционалният BMW Digital Key. Двигателят може да бъде стартиран, когато смартфонът е поставен в съответната поставка.

• Част от концепцията за управление е BMW Intelligent Personal Assistant. Това е един истински експерт на BMW и дигитален помощник, който научава дневния ред и навиците и може да ги постави в релевантен контекст. Като приятен събеседник той понякога е в настроение за шеги или може да разкаже интересни истории.

• Свързаните услуги в областта на Connected Navigation използват вътрешни и външни информации при планирането на маршрута. В бъдеще водачите на BMW Серия 2 Гран Купе ще могат да изпращат, запаметяват и синхронизират цели директно с навигационната система на автомобила чрез различни приложения.

Изтеглени фарове, серийно с LED технология, адаптивни LED фарове като опция

Много широка BMW бъбрековидна радиаторна решетка с обща рамка за двата елемента

BMW M235i xDrive: Mesh бъбрековидна радиаторна решетка с триизмерно оформена мрежа

Нови алуминиеви джанти с размер до 19 инча (опция)

Странични прозорци без рамки на всички врати

Характерен силует на Гран Купе с плавна линия на покрива, дълга графика на прозорците и достигаща силно назад област на раменете

Модерен и атлетичен дизайн с малко на брой прецизни линии и моделирани повърхности

Изпускателна система с диаметър 90 мм, двойна при четирицилиндрови двигатели. BMW M235i xDrive с изпускателни накрайници със свободна форма

Ниски и широки задни светлини с L-образна визия, гланцирано черната връзка между тях подчертава широчината на автомобила

BMW M235i xDrive: нов, най-мощен четирицилиндров двигател на BMW Group

Ефективни двигатели от най-актуалното поколение агрегати на BMW EfficientDynamics

BMW M235i xDrive: сериен Torsen диференциал на предната ос

Модерна архитектура с предно задвижване на BMW за повече място и по-ниско тегло

Прецизно кормилно управление с по-ниско вътрешно триене

Технология ARB за фин и бърз контрол на сцеплението при всички двигатели

Модерно многораменно окачване отзад при всички модели

Множество усилвания за по-висока устойчивост на каросерията срещу усукване

BMW Live Cockpit Professional (опция): напълно дигитални дисплеи с BMW Operating System 7.0

Модерно BMW арматурно табло и уреди за управление, прегледно групиране на елементите за управление

Висококачествена атмосфера в интериора, декоративни лайстни със задно осветяване (ексклузивно за BMW Серия 1 и BMW Серия 2 Гран Купе)

Много добро усещане за простор благодарение на новия панорамен стъклен покрив (опция)

Много място отзад (33 мм повече място за коленете в сравнение с BMW Серия 2 Купе), по-лесно качване и слизане благодарение на големите врати

Система за товарене 40:20:40 серийно

Багажник с вместимост 430 литра (40 литра повече в сравнение с BMW Серия 2 Купе)

BMW Head-Up дисплей

BMW Intelligent Personal Assistant

Подготовка за Apple CarPlay

Remote Software Upgrade

Digital Key

BMW Управление с жестове

Всеобхватни асистиращи системи

Асистент за движение на заден ход

 

 

 

 

НазадКоментари