Естетика на покрива

/ Информатор

Новото MINI Multitone Edition – пиршество на индивидиуализма

Необичайният дизайн на покривите на MINI винаги е бил  отличие, с което клиентите са подчертавали собствената си индивидуалност. От варианта на ярки ленти на MINI Paul Smith с 26 цвята през британския Union Jack до елегантния цветови градиент на Multitone Roof, през цялата история на MINI покривът винаги е бил перфектното платно за индивидуален и изразителен дизайн. Новото MINI Multitone Edition е празник за разнообразната MINI общност и разширява изразителния дизайн с ексклузивни екстериорни и интериорни детайли. Цветовите варианти на новите специални модели позволяват на феновете на MINI да изразят собтвената си индивидуалност и да бъдат част от прогресивното пътуване на MINI.

С Multitone Roof MINI Cooper SE (среден разход на електроенергия: 17,6 – 15,3 кВтч/100 км според WLTP, 16,9 – 14,9 кВтч/100 км според NEDC) бе пионер при това иновативно оформление на покрива. MINI Multitone Edition се предлага за премиум малките автомобили MINI 3 врати и MINI 5 врати, както и за MINI Clubman, който се представя успешно в премиум компактния сегмент.

Новият цветови градиент на MINI Multitone Edition преминава по покрива от рамката на предното стъкло до задната част. Цветовата схема елегантно преминава от светло Aspen White в предната част на покрива на автомобила до по-приглушения сив тон Melting Silver II, преди да премине към Jet Black в задната част. Уникалната естетика, създадена от този цветен градиент, при MINI Multitone Edition се допълва от абстрактна бяла дъга на покрива, която преминава през дизайна и на други дизайнерски елементи на специалния модел. Цветният градиент с висок контраст на покрива е уникален в сегмента. Той подчертава характерното разделение на силуета на MINI на три части и се превръща в изражение на индивидуален стил. Специалната визия става възможна благодарение на иновативния процес на боядисване „мокро върху мокро“ в британския завод на MINI в Оксфорд. При това Spray Tech лакиране трите цвята се нанасят непосредствено един след друг. В резултат на променящите се условия на околната среда могат да възникнат отклонения в цветовия модел, което превръща всеки автомобил MINI Multitone Edition в уникат.

MINI Multitone Edition излъчва дружелюбно, позитивно отношение към живота и предава цветово различни „фасети на живота“. Както MINI 3 врати, така и MINI 5 врати се предлагат с ексклузивното лаково покритие на екстериора Sage Green, докато MINI Clubman се предлага в Indian Summer Red. Графичната дъга на специалния модел е символ на разнообразието и позитивното отношение и е представена като абстрактно бяло лого върху двата допълващи се цвята червено (Indian Summer) и зелено (Sage).

По този начин централният дизайнерски елемент на MINI Multitone Edition в екстериора украсява емблематичните Sidescuttles и  задната колона с PU стикер. В допълнение джантите са украсени с ексклузивни двуцветни капачки на главините. В зависимост от модела на автомобила, положителната харизма на специалните модели се допълва от 17-инчови алуминиеви джанти Scissor Spoke 2-Tone или 18-инчови алуминиеви джанти  Pulse Spoke 2-Tone и Multiray Spoke.

Едноименният надпис „Multitone“, заедно с дъгата върху допълващите се цветове, доминира в дизайна на лайстните на праговете и се появява отново като емблема върху стелките пред предните седалки. Абстрактната дъга се простира по арматурното табло и украсява и сенниците. Мултифункционалният спортен кожен волан с лого на специалния модел на долната спица лежи удобно в ръцете, също както и изработената чрез 3D печат капачка на ключа на MINI Multitone Edition.

НазадКоментари