Електричките отлепват от пистата

/ Информатор

Изравняването на цената им с тази на аналогичните коли с ДВГ ще е и моментът Take-off, в който експанзията им става необратима

Паритетът в цените на електрическите и класическите коли ще е прословутият момент на „излитане“ (take-off) след който електрическата мобилност вече ще е нахлула необратимо и връщането назад ще е невъзможно, а този момент наближава, е казал Райнхард Фишер – вицепрезидент на VW Group. Според неговия анализ масираните инвестиции в електромобилност (пир VW те са над 50 млрд долара) вече носят своите плодове, налага се масово производство и цените на електричките падат. Те вече привлачат не само ентусиасти, но и оибкновените нормалин клиенти, като стават и все по-удобни за ежедневна употреба.   

Въпреки огромните си разхоид около „Дизелгейт“ VW инвестира масирано в електромобилността като е в началото на могъща продуктова офанзивd от над 80 електричесик модела. Компактният  ID3 ще има версия с цена 30 хил евро, което е колкото на аналогичен Golf. Цената вече не е проблем, отблъскващ клиентите, но при клиентите все още имало страх от токови удари при дъжд илокви, както и нeдостиг на мрежата от зарядни станции. Интерсон дали мнението на Райнхард Фишер се споделя от членовета на Надзорния съвет на групировката. Ако електромобилността е толкова близо, за фирмата надали ще има смисъл да влага над 1 млрд евро в нов завод за класически автомобили – независимо дали ще е в България или в Турция.  

НазадКоментари