Електричката FIAT 500 блясва в Лас Вегас

/ Наблюдател

Екологичният мъник е звезда на изложението за потребителска електроника

Новият електрически FIAT 500 в две от неговите версии New 500 3+1 и New (500)RED разкрива колко лесна и забавна за всички е електрическата мобилност на изложението за потребителска електроника CES® 2022 в Лас Вегас. Най-емблематичният и високотехнологичен модел на италианската марка блести в зоната за електрификация на щанда на Stellantis, затвърждавайки своята важна роля в прехода на компанията към устойчива мобилност.

Проектиран за следващото десетилетие

Изцяло електрическият New 500 е проектиран за следващото десетилетие, за да отговори на нуждите за електрическата мобилност в централните зони на градовете на бъдещето. Най-популярният модел на FIAT вече е напълно електрически.Това е крайъгълен камък в процеса на електрификация на марката.По целия свят FIAT 500 е олицетворение на италианския автомобил -красота, класически дизайн, произведение на изкуството, вдъхновение. С една дума –икона.Моделът беше приет с голям интерес в България и се радва на високодоверие от страна на потребителите, които могат да разчитат на налични автомобили въпреки затрудненията с доставките в световен мащаб.

Глобална икона

Новият FIAT 500 се превърна в най-продавания електрическимодел на компанията. Той е разработен, проектиран и произведен изцяло в Торино (Италия) –родното място на първия FIAT 500. Новият модел е глобална икона, която се предлага в Европа, Израел и Бразилия, а лансирането му в Япония е планирано за 2022 г. Той буквално разбива „конвенционалните“ бариери пред електрическата мобилност с пробег до 320 км по WLTP (който се увеличава до 460 км при движение само в градски условия), кратко време за зареждане и лесна експлоатация.

Три варианта на каросерията

Новият FIAT 500 е първият градски автомобил със системи за асистирано шофиране от второ ниво. Предлага се избор от три варианта на каросерията –хечбек, кабрио и с 3+1 врати. Благодарение на новата инфо-развлекателна системаот пето поколениеUconnectавтомобилът е винаги свързан.Чрез усъвършенстваното разпознаване на гласови команди водачът може да общува с колатасфрази като „Hey FIAT“.

 „Вълшебна врата“

Версията New 500 3+1 е най-гъвкавият вариант на модела, тъй като разполага с уникална „вълшебнаврата“ за улесняване на влизането на пътниците и всякакви действия, свързани със задните седалки. Тази „вълшебнаврата“ се вписва хармонично вструктурата на автомобила.Така не се променят неговитедизайн и размери, благодарение на които той се утвърди катопъргав и атрактивен градски модел. Същевременно потребителите получават повече удобствакато по-лесно качване на втория ред седалки и товарене на обемисти предмети. Централната колона, към която обикновено е закрепена предната врата, е напълно интегрирана в третата врата и това създава голямо пространство за влизане при отваряне.

 

Висока моралнастойност

Версията New (500)REDима ясна мисия да защитава околната среда и хората.Електрическото задвижване на модела пази природата и допринася за по-устойчиво бъдеще. Тази мисия сега отива още по-далеч. Вариантът New (500)REDе 100% електрически, като по този начин дава своя принос в борбата със замърсяването. Тази версия носи и голяма морална стойност благодарение на партньорството с (RED) –организацията, основана от Боно и Боби Шрайвър, ангажирана с борбата с пандемиите вече повече от 15 години.

Борба срещу пандемиите

FIAT, заедно с марките Jeep и RAM, се ангажира да дари най-малко 4 милиона долара в подкрепа на работата на Глобалния фонд в борбата с пандемиите по света през следващите три години. С участието си в изложението CES® 2022 в Лас Вегас моделът New (500)REDе идеалният посланик, който предава това послание в САЩ. Изложението от 5 до 8 януари е най-важното технологично събитие в световен мащаб. Това е подходящото място, където Stellantis демонстрира своите възможности и бъдещите си планове в области като електрификация, автономност, свързаност и въвеждане на нови технологии в кокпита.

НазадКоментари