Електрическата мощ на MINI

/ Информатор

Cooper SE се пуска като влекач на самолети на летището във Франкфурт

Първото електрическо MINI показа възможностите си с атрактивен тест. На летището на Франкфурт новата електричка показа мускули, като пое ролята на влекач на самолети. То дръпна товарен Boeing 777F с тегло около 150 тона до мястото за товарене. Клипът е  създаден в сътрудничество на BMW Group с Lufthansa Cargo. С него се поставя началото на видео поредица в социалните мрежи, които по вълнуващ и забавен начин ще представят MINI Cooper SE до неговото въвеждане на пазара и които го свързват с различни теми на BMW Group.

MINI Cooper SE ще се произвежда серийно от ноември 2019 в британския завод на марката в Оксфорд. То е базирано на MINI 3 врати и комбинира мобилността с нулеви локални емисии с типичното за марката Go-cart усещане, премиум качеството и изразителния дизайн. По този начин MINI Electric е олицетворение както на устойчивата мобилност в една нова, подчинена на радостта от шофирането и индивидуалността форма, така и на последователното реализиране на стратегията за електрификация на BMW Group. След BMW i3 това е вторият модел с чисто електрическо задвижване в премиум автомобилното портфолио на компанията.

Марката MINI, която вече 60 години е символ на вълнуващата мобилност при градски условия, в бъдеще ще комбинира градското шофиране с нулеви локални емисии с насочена към бъдещето технология на задвижването. Спонтанното разгръщане на мощността с висок, наличен от старта въртящ момент е характерно за характеристиката на мощността на електромотора, който позволява на MINI Cooper SE да изпълнява ролята на „Muscle Car“. Постоянното разширяване на гамата от автомобили с електрифицирано задвижване, което включва различните марки и сегменти, е сред основните полета на дейност, с които BMW Group оформя мобилността на бъдещето в рамките на своята стратегия NUMBER ONE > NEXT.

При ефектната демонстрация на сила на летището на Франкфурт на Майн прототипът на MINI Cooper SE тегли машина, която още преди няколко месеца изигра важна роля при представянето на иновативните автомобилни и задвижващи концепции на BMW Group. През септември миналата година транспортният самолет за далечни дестинации бе сцена на една особена презентация на автомобил: BMW Vision iNEXT World Flight. В рамките на 5 дни представителите на медиите имаха възможност да се запознаят с най-новия визионерски автомобил на BMW Group в дестинациите Мюнхен, Ню Йорк, Сан Франциско и Пекин.

 

Преди това специалистите на Lufthansa Cargo и BMW Group бяха превърнали най-ефективния транспортен самолет в своя клас в една ексклузивна летяща сцена за презентации на BMW Vision iNEXT. Този визионерски автомобил е символ на бъдещата платформа на BMW Group, на която за базирани технологиите и иновациите за всичките марки на компанията. Серийният автомобил, базиран на визионерския модел, ще бъде произвеждан от 2021 година в завода на BMW Group в Динголфинг като нов технологичен флагман на BMW Group с множество иновации от бъдещите полета на действие D-ACES   (дизайн – автоматизирано шофиране, свързаност, електрификация и услуги).

НазадКоментари