DS показва авангарден прототип (видео)

/ Информатор

AERO SPORT LOUNGE е стремителна лимузина с мотор от 680 к.с., която прави 0-100 за 2,8 сек.

Тази седмица е богата със събития за DS. Луксозното подразделение на PSA вече представи своята представителна лимузина DS9, а сега пусна снимки и информация за електрическия прототип  AERO SPORT LOUNGE, който е визия за светлото бъдеще на автомобила. В него е вкаран и опита от Формула Е, където DS е шампион.   

 

С концептуалния AERO SPORT LOUNGE DS Automobiles представя нова форма на каросерията, родена от иновациите и станала възможна благодарение на развитието на електрификацията.

DS AERO SPORT LOUNGE тласка границите на луксозните автомобили в свят, който е високотехнологичен и изтънчен, където инструменталният дисплей е премахнат, за да отстъпи място на висококачествени материали.

Висока позиция на седалката на водача, отлична видимост и първокласен комфорт, към които можете да добавите аеродинамична и технологична ефективност и изключителен дизайн... Характерът на DS AERO SPORT LOUNGE е уникален. Той дава решение на актуален проблем: как последните подобрения в ефективността могат да съществуват, без да се прави компромис с характера и впечатляващия дизайн.

Новото законодателство налага предефиниране на формата и въздействието върху околната среда на всеки автомобил. DS AERO SPORT LOUNGE е уникален отговор на широк набор от проблеми.

С DS AERO SPORT LOUNGE DS Automobiles вдъхва живот на нова форма на автомобила. Приветлив и отличаващ се, сдържан и щедър, интелигентен и поетичен, този концептуален автомобил показва какво ще е бъдещето. Чрез своите пропорции и дизайн DS AERO SPORT LOUNGE насочва въздушния поток, за да оптимизира аеродинамичната ефективност. Неговата дължина (5,00 м) и скосената му покривна линия намаляват въздушното съпротивление и въздухът се насочва от предната решетка към страничните аеро детайли, преминавайки през големи 23-инчови джанти.

Силуетът се характеризира със светлинния подпис E-TENSE, символизиращ електрическия мотор с мощност 500 kW(680 к.с.).Моторът е свързан с разположена в пода батерия от ново поколение с капацитет 110 kWh за пробег над 650 км. Тази технология, която е наследство от титлите, спечелени във Формула Е, осигурява спиращо дъха ускорение от 0 до 100 км/ч само за 2,8 секунди.

Предната решетка представлява екраноколо емблемата и осветения надпис DS AUTOMOBILES. Има скрити очи зад стъклото от композитни материали: сензори следят пътя и подават на компютрите терабайти информация. От двете страни прожекторните предни фарове DS MATRIX LED VISION се допълват от дневни светлини и DS LIGHT VEIL, осветени повърхности, които загатват за бъдещето на светлинния подпис на DS.

Модерни технологии: динамика, наследена от Формула Е

Първата премиум марка, участвала във Формула Е, DS Automobiles стана шампион с Жан-Ерик Верн (при пилотите) и DS TECHEETAH (при отборите). Участието във Формула Е е ключово за проучването и разработката на електрическите автомобили, които революционизират автомобилната индустрия. За четири сезона победите и спечелените титли на фона на най-силната конкуренция досега в шампионат на FIA, позволиха на марката да обогати експертния си опит в електрификацията. DS AERO SPORT LOUNGE черпи от това познание.

Автомобилната революция се случва и при кокпитите. Използвайки своята история и ноухау, DS Automobiles преоткриваинтериора, за да създадемашина, в която се пътува. Екраните, които играят важна роля в повечето концептуални и серийни автомобили, вече не са на първо място.

Пред пътниците две широки ленти създават окачена форма. Долната лента, облицована в сатиниран памук, извежда информация, проектирана от горната лента. Повърхността оживява с необходимите елементи на навигацията или намирането и споделянето на нови типове информация и развлечение. Сливането на информацията и развлечението демонстрира предимствата си, като премахва ограниченията на тъчпадовете.

От двете страни екраните осигуряват дигитални огледала и група бутони за управление, необходими за конфигурация и комфорт. Както в първокласна обстановка, всеки пътник си има свой екран. Елементите, необходими за шофирането, са проектирани на предното стъкло чрез добавена реалност.

Между седалките централният подлакътник играеръководнароля.Той разчита, интерпретира и отговаря на всеки жест с ръка. В резултат на техническо партньорство с Ultraleap – базиран в Силициевата долинастартъп, DS AERO SPORT LOUNGE загатва за бъдещите взаимодействия в кокпита. Съчетавайки Leap Motion и Ultrahaptics, ръката прави жест и получава сетивенотговор. Сензорите засичат всяко движение и малки високоговорители създават звукова вълна, която създава усещане за нещо плътно.

Постоянно опростявани за по-лесно ползване, методите на взаимодействие със средата са труден баланс между свят, която е изцяло онлайн, и желанието да се изключиш. DS AERO SPORT LOUNGE изкривява времето. Съотношението на времето варира в зависимост от това дали искате да се концентрирате върху шофирането, забавлението или безкрайното пътуване.

IRIS, изкуственият интелект на DS AERO SPORT LOUNGE, е разположен в центъра на бордното табло, за да контролира всичко с обикновен разговор.

Модерни технологии: ултразвук

В свят, който все повече премахва бариерата между реалното и виртуалното, е възможно да се управляват  програми без контакт, но със запазено усещане за докосване. Разработена в сътрудничество с лаборатория в Силициевата долина, осезателната технология за контрол на информационно-развлекателната система е уникална. С разработката на интелигентен триизмерен ултразвук имате усещането, че докосвате форми и текстури в напълно празно пространство. Този контрол сжестове чрездобавена реалност създава силна естествена тактилна обратна връзка, която позволява взаимодействие, просто като магия.

Комбинацията от френския експертен опит в лукса и нови качествени материали създава Future Craft

Лентата на бордното табло и гърбовете на седалките са със сламена маркетри инкрустация. Този изкуствено създаден материал представлява перфектна комбинация от луксозна майсторска изработка и желанието да се постигне устойчивост. Сламата - обикновен и икономичен материал - става символ на качеството чрез уникалния експертен опит на парижкия майстор.

Големите седалки са декориранисъс сатиниран памук върху дунапрен с висока плътност, който извежда комфорта на първо място. Повърхността е изключително гладка благодарение на многофино тъкане, което й придава несравнима сила и мекота.

При вратите текстилна техника от оплетени микрофибърни влакна от три материала съдържамножество прозрачни нишки, въвеждайки амбиентно осветление в кокпита. Уникалното оплитане, знак за невероятна майсторска изработка, съчетава изкуство и технологии.

Майсторство: сламена маркетри инкрустация

Този така скромен материал, сламата, се превръща в инструмент на лукса. Произлязла от техники от 17 век, тази традиция заема важно място в изкуството на декорирането благодарение на ателието на Лизон дьо Кон. Изработена специално за кокпита на DS AERO SPORT LOUNGE, ръжената слама блести чрез копринената си повърхност и блещукащи отражения. Материалът е естествен. Отглеждана и жъната по старовремски методи в Бургундия, ръжта се суши и оцветява преди да бъде разделена стебло по стебло, за да бъде залепена от плоската си страна и изравнена в сгъвката върху подложката. Естественото покритие от силициев двуокис на сламата я прави топлоустойчива и водоустойчива.

 

DS AERO SPORT LOUNGE е манифест, създаден да илюстрира думата „устойчив“. Той представлява ясното ни желание да предложим лукс, но с мисъл  за екологичния ни отпечатък: качеството на устойчивостта. DS AERO SPORT LOUNGE илюстрира началото на нова ера за автомобила. Пред нас се открива невероятен път, който ни позволява да трансформираме новите ограничения във възможности да правим автомобили, които са все по-харизматични. За този концептуален автомобил, който е прелюдия към следващите ни творения, ние избрахме решения, които са авангардни и високотехнологични и при които чистотехническиятелемент е скрит в името на красотата. В кокпита избрахме да работим с неочаквани материали, ръчно изработени с прости, изчистени линии, изразяващи нов вид покой.“

Тиери Метроз, Директор Дизайн, DS Automobiles

 

„DS Automobiles е в позицията на претендент. Марката има уникалната история и експертния опит да разтърси правилата в автомобилната индустрия. Ако представяме концепт с нова форма на каросерията и с интериор, изработен от материали, които са толкова оригинални, колкото и луксозни, ние поемаме  твърд ангажимент.Това е така, защото нашите проекти в сферата вече са силно усъвършенствани. Нашият растеж показва, че клиентите ни търсят този експертен опит и технологии. Това е причината DS Automobiles да съществува. Запазете си час през идните месеци!“

Беатрис Фуше, Главен изпълнителен директор, DS Automobiles

 

НазадКоментари