Добре дошъл Portofino M!

/ Информатор

Мечта за лято! Ferrari показа модифициран купе-кабриолет с мощност 620 к.с.

Ferrari разнообрази есенния автомобилен пейзаж с една кола - мечта, която някак от само себе си възбужда мечти за лято, плажове, вятър в косите. Става дума за модернизирана версия на купе-кабриолета  Portofino, който бе лансиран през  2017 г. като преработка на California. Новата версия носи името Portofino M като последната буква идва от Modificato.

 Визуалните изменения са малки – различна форма на странични въздухозаборници, нова испускателна система и т.н.  Двигателят е с обем 3.9 л. като мощността му е увеличена до 620 к.с. (от 600).  Добавен е филтър за сажди, който се изисква от новите екологични нормативи. Скоростната кутия вече е 8-степенна, автоматична с два съединителя. А радостта на шофьра, освен от вятъра в косите, сега ще е по-пълна и благодарение на новите режим, които ще може да избира. Преди те бяха само три (Comfort, Sport и ESC Off),а сега са добавени дъждовен Wet и екстремен Race.  

Модернизацията не се е отразила на теглото, което си остава 1545 кг. Ускорението 0-100 е за 3,45 секунди, а 0-200 се вдига за 9,8 сек. Максималната скорост е 320 км/ч. Продажбите започват следващата пролет.

НазадКоментари