До 13 500 евро икономия от електричка в Париж

/ Информатор

Кметицата отпуска 5000 за скрап на стар дизел, държавата дава 2500 и отпуска 6000 за електрчичеството

Жителите на Париж вече са сериозно изкушени да преминат на електромобили. Освен че ще могат да го паркират свободно, те ще получат и солидни премии, които могат да стигнат 13 500 евро при оптимално съвпадении на различни комбинации то доходи на семейството и отписваната кола.  Премията за купуване на нова електрическа кола е 6000 евро и се отпуска от безусловно от държавата.

Бюджетът ще помогне с допълнителни 2500 евро, ако се предаде за рециклиране стара замърсяваща кола и се вземе нова, а към това се добавя и специална оферта от парижкото кметство  - 5000 евро за предаване на стара дизелова (преди 2006) или бензинова (преди 1997-а) кола. Условията по тези премии са различни, като последната зависи от от доходите на семейството, като приоритетно се предлага на по-бедни, но те пък не могат да си купят нова кола, дори и с премиите.  Все пак цената на едно Renault Zoe се преполовява със събраните премии (от 32 110 евро на 18 610 евро).

Програмата на кметството обаче е кампанийна и дори може да се превърне в антиреклама за кметицата. Има осигурено  финансиране само за 1000 кандидати. Сиреч – ако кампанията набере популярност, тя ще приключи точно след доброто начало, когато мераклиите са си направилисметките и са се приготвили да грабнат ключовете.  И вместо популярост на кметицата - ще й донесе недоволство.   

НазадКоментари