Детройт е месец преди Париж

/ Информатор

Америкоанското моторшоу NAIAS отваря за пресата на 14 септември, а за публика на 17-и

Големият автосалон на Северна Америка ще остане в Детройт, като провеждането му е планирано за 14 - 25 септември следващата година. На 14 и 15 се двата прес-дни, после идав т.нар Charity Preview, коягота влизат само професионалистите от бизнеса. Публиката нахлува в залите на 17-и. Другат голям свемтовен автосалон - френският Monddial de l"Automobile ще започне точно мсеце след това - на 17 септември, като това ще бъде и единственият пресден. Досега автосалонът в Париж бе в края на спетември, но сега се е отдръпнал с половин месец, за да остави място на американския си събрат. въпореки това разходите за два големи автосалона в рамките на месец вероятно ще натежат на фирмите и повечето от тях ще избират. 

Последното шоу в Детройт бе през 2019 година, като тогава бе обявено , че се променя само сезона и от януари салонът отива през лятото, за да не съвпада с голямото изложение за електроника в Лас Вегас, което привлича като магнит и автомобилните фирми. После дойде пандемията и всички планове за моторшоу отидоха в кошчето, а сега май се очаква оздравяване на атмосферата.

Организаторите на NAIAS’2022 са поискали и получили помощ от 9 млн. долара от градския бюджет, за да проведат моторшоуто. Общината държи на него, защото около него градът печели доста повече. Всъщност шоуто по принцип се самоиздържа, но поради дългото прекъсване в последните години няма приходи и се нуждае от нещо като заем за рестартиране.

 

Самото шоу трябва радикално да се обнови. Детройтският автосалон устойчиво губеше интерес, посетители и изложители в последнито години - както и всички големи автосалони, между другото. Възраждането им навсякъде се търси в промяна на като на формата, така и на съдържанието, като се залага повече на технологиите и мобилността, отколкото на самите автомобили.  

НазадКоментари