Daimler „електрифицира“ първите си заводи

/ Иноватор

Предприятатията в Берлин (от 1902 г.) и Унтертюркхайм (1904) ще се преоборудват за електромобили

Два от най-старите автомобилни заводи в света ще бъдат преоборудвани за производство на електромобили и компоненти за тях, съобщава Bloomberg. Става дума за сравнително малкия завод в Берлин, създаден през 1902, където в момента се правят компоненти за задвижването и работят 2500 човека, но и за ормония производствен комплекс в Щутгарт-Унтертюркхайм, създаден през 1904 с 18 000 работници в момента.

Макар и стари на възраст, двата завода в момента са напълно модерни и ефикасни, но те ще бъдат преоборудвани за производво на радикално новите компененти за електрическите задвижвания. Това решение на най-старата автомобилна фирма изглежда и като убедителен символ за новата ера в човешката мобилност.  

Процесът на преход към електричество неизбежно ще бъде свързан и със съкращаване на работната сила, доколкото електрическите задвижвания имат доста по-малко части и изискат далеч по-малко труд за производсдтвото и сглобяването им. Ръководството на фирмата вече е започнало преговори с профсъюзите, които течала в характерния за Германския производствен модел „конструктивен дух“.

НазадКоментари