Cullinan бе представен в София

/ Информатор

Кралският SUV пристигна за откриването на сервиза на Rolls-Royce в столицата

Rolls-Royce Cullinan имаше своята българска премиера. Съдейки по сайта на легендарната бритdнска марка, досега  нещо подобно на национално представяне е имало само във Великобритания на 31 октомври. Световната премиера е била отметната в САЩ преди това, а информацията за модела стана официално известна през май. Cullinan е аристократ и не му прилича да бърза.

Разбира се, българската премиера на луксозния британски всъдеход няма да разтърси пазара, макар че  все пак е интересно колко от тях ще бъдат продадени. Това ще стане ясно по-късно.  Важно обаче е и това, че в София вече има сервизен център за поддръжка на ролсове – колкото и редки да са по пътищата. Най-близките подобни сервизи са в Атина, Истанбул и Виена, така че София в едно отношение се изрявнява с едни и се издига над други балкански съседи.

Cullinan в София. Видео

А  Cullinan е едно от събитията на годината. С него за пръв път Rolls-Royce излаза от стандарта на големите представителни „кралски“ лимузини и се включва в играта на „плебейските“ кросоувъри. Нямаше как да остане настрана, след като Bentley, Lambоrghini и компания се включиха. Cullinan обаче вкарва нещо типично свое – изискания, авторитетен стил и върховния лукс. Задвижва се от 6,75 литров бензинов двигател, осигуряващ прословутата „безусилност“ на ускоренията.

НазадКоментари