Clio с фабрична газова уредба

/ Информатор

Бутилката е на мястото на резервната гума. Версията TCe 100 LPG ще струва 28 800 лв.

От март 2021 г. Renault CLIO ще се предлага с двугоривен двигател, съчетаващ новият трицилиндров турбиниран TCe 100 и пропан-бутан. Той осигурява подобрена ефикасност, като смесеният разход на гориво е между 5,4 и 7,8 л/100км, а емисиите на  CO2 са между 121 и 136 г/км. Максималният въртящ момент е 170 N.m. от 3500 об./мин., което го прави подходящ за широк спектър от употреба, като същевременно намалява разхода на гориво и CO2 емисиите.

Интеграцията на пропан-бутан в Renault CLIO, както и при Renault CAPTUR, е операция, извършвана директно в завода. За клиента това означава: лесна поръчка, без допълнително забавяне и едно лице за контакт за гаранцията и поддръжката на автомобила в мрежа, обучена за работа с тази технология.

Още от своя дизайн, бензиновият двигател е проектиран да работи на гориво с пропан-бутан. Допълнителният резервоар за пропан-бутан, изработен от високоякостна стомана, е разположен на мястото на резервната гума, без да докосва резервоара за бензин като по този начин се запазва обемът на багажника. Възвратен клапан, 80% ограничител на запълване, ограничител на дебита, електромагнитен клапан и предпазен клапан допълват техническата система.

Автомобилът може да работи или на бензин, или на пропан-бутан. Той е оборудван с два отделни резервоара, един за бензин и един за пропан-бутан. С два пълни резервоара автомобилът има обединен пробег от над 1000 км.

Превключването междудвете горива е лесно. Преминаването от бензин на пропан-бутан и обратно се извършва по два начина - ръчно, чрез специален превключвател, разположен в купето (избраният режим след това се повтаря при следващо стартиране на двигателя) или автоматично, когато резервоарът за пропан-бутан е празен. Пълненето на резервоара за пропан-бутан (32 л за Renault Clio) също е бързо и лесно (само 2 минути).

Друга силна страна на тази фабрична интеграция е, че обемът на багажника над пода остава непроменен (резервоарът за пропан-бутан е монтиран на мястото на резервното колело).

Renault CLIO се предлага в България от март на цени от 28 800 лв. с ДДС.

Версия

Ниво на оборудване

Цена с ДДС

TCe 100 LPG BVM

Life

28 800 лв.

Zen

30 300 лв.

Intens

32 800 лв.

 

НазадКоментари