Citroen и малко Mаserati на щанда на DS

/ Информатор

Днешният луксозен бранд блясва с легендарни машини на Retromobile

Един от най-интересните щандове на изложението на класически коли Retromobile в Париж е на днешната луксозна марка DS. Тя бе създадена официално през 2015 година и няма собствено историческо наследство, на самият бранд всъщност е наситен с история. Поради това и неговият щанд е един от най-интуресните.

 

Естествено там е основополжникът Citroen DS, „богинята“ която направи фурор в автомобилния бизнес през 1955, а на щанда е изложена върховната версия Citroën DS 21 Pallas от 1971.До нея е неверотянитя прототип Citroën SM със силует на спортно купе и задвижван от 3-литров V6 на Maserati.

Мощността на прототипа е 340 к.с., което за 1973 година е наистина много и можа е да развива невероятните за тогава 285 км/ч.  Болидът е с предна предаване и една от задачите му е била да види като то може да се съчетава с високите скорости. За тази цел той е имал на сема хидроактивно окачване но и възможносит за ред фини настрояки в баланса.

А редом до тези легенди от миналото е днешният прототип DS E-Tense Performance, който е част по-скоро от утрешното електрическо бъдеще.

НазадКоментари