Ciao Tributo Italiano!

/ Информатор

Alfa Romeo разкрива първата глобална специална серия в гамата, белязана от италиански чар

Вече са отворени поръчките за първата глобална специална серия в гамата на Alfa Romeo. Тя носи името  Tributo Italiano (Италиански принос). Ексклузивната серия, която се предлага в моделите Giulia, Stelvio и Tonale, отдава почит на произхода на марката и олицетворява италианското ноу-хау и спортния дух на Alfa Romeo.

Основните характеристики на Tributo Italiano произтичат от стилистичния и естетически език, споделян от трите модела и включват двуцветно купе с черен покрив, бодикит в цвета на купето, новото допълнение на италианското знаме към капаците на огледалата и изискани интериорни детайли, всички от които служат като доказателство за прецизно внимание към детайла, съчетано с постоянното търсене на най-високо качество.

За да бъдем по-конкретни, Giulia, Stelvio и Tonale Tributo Italiano са позиционирани на върха на моделните гами и се предлагат изключително в трите цвята на италианското знаме (Rosso Alfa, Verde Montreal и Bianco Alfa) в комбинация с черен покрив, който може да се отваря и като люк (специална опция за Tonale).

Няколко отличителни белега допринасят за уникалния, смел външен вид на специалната серия - предната решетка с подчертан V-образен елемент (в черно при Giulia и Stelvio, в Dark Miron при Tonale), алуминиеви джанти (21” на Stelvio, нови 19” на Giulia, 20” на Tonale) и спортни червени спирачни апарати Brembo. Освен това, за да добавите нотка елегантност към характерния спортен дух на марката, в цялата гама и за първи път при Tonale всички защитни елементи (странични вложки на предната и задната броня, калници и странични прагове) също са в цвета на купето. Визията на компактния C-SUV на Alfa Romeo е допълнително подчертана от предпазните плочи и страничните/предните акценти в матов цвят Dark Miron, адаптивните Full-LED матрични фарове и хромираните двойни ауспухови тръби на версията Q4 Plug-In Hybrid.

Спортните детайли могат да бъдат намерени и в интериора на трите модела Tributo Italiano. По[1]конкретно, новите черни кожени спортни седалки се отличават с перфорации с червени нюанси, а предните облегалки за глава са бродирани с отличителното ново лого на специалната серия. Други нови функции включват червени шевове на арматурното табло, седалките и панелите на вратите. Плюс това, Tonale Tributo Italiano идва с нов панел на таблото с „карбонов дизайн“, с логото на Alfa Romeo, амбиентно осветление и алуминиева подложка на вратите. Удобството на борда на Tributo Italiano се осигурява и от двузонов климатик, отопляем волан с алуминиеви лостчета за превключване, вградени в кормилната колона, приятно амбиентно осветление, усъвършенствана информационно-развлекателна система, вентилирани и отопляеми предни седалки и първокласна аудиосистема, която включва 14 високоговорителя Harman Kardon, включително субуфер. Всички тези решения са предназначени да предложат на клиентите високо ниво на комфорт, изисканост и изцяло италиански уют. И накрая, но не на последно място, Stelvio и Tonale предлагат като стандартно оборудване безключов достъп до багажника.

По отношение на гамата от задвижващи агрегати, Giulia и Stelvio Tributo Italiano са оборудвани с 2.0 Turbo бензинов двигател с 280 к.с. или с 2.2 Turbo дизел с 210 к.с., и двата с 8-степенна автоматична трансмисия и Q4 задвижване на всички колела. Турбо дизелът със задно задвижване със 160 к.с. също се предлага като алтернатива. Клиентите могат да изберат Tonale Tributo Italiano с брилянтния 1.5 хибриден двигател със 160 к.с. със 7-степенна автоматична скоростна кутия или иновативния Q4 Plug-In Hybrid с 280 к.с., който предефинира парадигмата за “Ефикасен спортен автомобил”. Това задвижване предлага пробег над 80 км в изцяло електрически режим за максимална ежедневна мобилност, повече от 600 км общ пробег за дълги пътувания извън града и накрая, обща мощност от 280 к.с., за да гарантира цялата динамика на шофиране и спортен дух, очакван от Alfa Romeo. Обърнато е голямо внимание на техническите спецификации като стандарт, включително активното окачване с електронен контрол на амортисьорите, за да се разкрие спортният характер на трите автомобила и да се гарантира вдъхновяващо изживяване при шофиране изцяло в съответствие с традициите на Alfa Romeo. Системата за активно окачване Alfa™ AcƟve Suspension се адаптира към условията на шофиране, осигурявайки избор между производителност и комфорт. По отношение на безопасността, Giulia, Stelvio и Tonale идват с най-съвременните функции, за да пътувате безопасно, без да жертвате удоволствието от шофирането. В зависимост от модела те включват - системи ADAS за ниво 2 на автономно шофиране; камера с висока разделителна способност, която предлага 360° изглед около автомобила; детектори за мъртва точка и движение зад автомобила; странични сензори; електрохроматични външни огледала за обратно виждане. Специалната серия Tributo Italiano въплъщава съвършенството на марката – перфектен баланс на теглото, първокласна динамика на шофиране, технологични и двигателни решения на върха на сегмента – и тази естетическа привлекателност, проектирана да издържи години, отличителен белег на дизайна на Alfa Romeo.

НазадКоментари