Брониран Jeep за карабинерите

/ Информатор

Италианските спецчасти ще атакуват страшни терористи и обикновени мафиоти с Grand Cherokee

Едни много специални бойни части – италианските карабинери – получават на въоръжение  бронирани американски машини. Те са Jeep Cherokee, но поради капризите на глобализацията вече не са съвсем американски, тъй като Jeep е част от групировката Fiat Chrysler и може да се смята, че е под нещо като италиански контрол. Доколкото капиталът може да е под политически контрол в съвременността.

Иначе, още от времето на Мусолини насам, Италия никога не си е позволявала да не създава и използва национални бойни машини – от танкове и подводници, та до полицейски патрулки. И  старите Alfa Romeo изглеждаха добре в униформената разцветка, карайки бясно под воя на сирените.

Сега карабинерите ще се возят  в типично американския на външен вид Grand Cherokee. За техните нужди машината е претърпяла солидни измнения. Най-важното е добавянето на бронировка, която предпазва бойците вътре от курушми и осколки. Добавени са мигалките на светлинната сигнализация и авторитетния надпис Carabinieri, които предупреждават останалате да се дърпат от пътя им.

Карабинерите се смятат за четвърти род въоръжени сили и по традиция са доста по-авторитетни от полицията, като изпълняват и сложни задачи по подържане на вътрешния ред.  Борили са се активно срещу мафията или поне така излиза от някои филми. Сега пък се готвят и за антитерористични действия.  

НазадКоментари