BMW Panoramic Vision

/ Иноватор

Като на кино в баварките. Данните вече ще излизат на „широк екран“

Новият BMW Head Up дисплей се нарича BMW Panoramic Vision и ще се предлага с първите модели на NEUE KLASSE. Това потвърди Оливер Ципсе, председател на борда на директорите на BMW AG, по време на своята реч на годишната конференция за 2023 година.

За NEUE KLASSE, чието име препраща към революционните модели на компанията от 60-те години на миналия век, BMW Group в момента разработва напълно нова технологична платформа за електрически автомобили, която ще постави нови стандарти в дигитализацията, устойчивостта и дизайна.

Новият Head-Up с проекция върху цялата широчина на предното стъкло създава уникална зона за взаимодействие и информация за пътниците.

Франк Вебер, член на борда на директорите BMW AG, Развойна дейност, описва основните предимства на този революционен нов Head-Up дисплей по следния начин: „С нашия нов BMW Panoramic Vision предното стъкло се превръща в един голям дисплей, който отваря напълно нови възможности за оформлението на нашите автомобили. Независимо дали водачът сам решава коя информация иска да покаже в зрителното си поле или всички пътници да могат да виждат цялото съдържание. Революционната проекция и значително по-ясният кокпит водят до впечатляващо ново усещане за пространство и шофиране. Ние издигаме нашето доказано мото „eyes on the road – hands on the wheel“ на ново ниво.“

За първи път иновативната прожекционна технология позволява на всички пътници да виждат индикации по цялата широчина на предното стъкло. BMW Panoramic Vision отразява важната за водача и пътниците информация с висок интензитет на светлина и контраст върху тъмно покритие в долния край на предното стъкло.

Това създава изключително ярко и видимо по всяко време изображение по цялата широчина на предното стъкло. Освен това, в зависимост от ситуацията на пътя, важната информация винаги е на точното място в точното време.

Eyes on the Road – Hands on the Wheel. Фокус върху ориентацията към водача

В новата система за управление BMW iDrive за NEUE KLASSE, BMW Panoramic Vision олицетворява типичния за BMW подход с ориентация към водача. BMW Group е първият производител на автомобили, който разработи кокпит за особено интензивно, безопасно и концентрирано шофиране. Бордовите компютри с дигитални дисплеи се появяват за първи път в BMW Серия 7 през 80-те години на миналия век. Както никоя друга система за управление преди него, първото BMW iDrive през 2001 г. значително намалява броя на превключвателите и бутоните, като по този начин осигурява модерен, подреден интериор. Скоро след това последва първото серийно използване на BMW Head-Up дисплеи. Новият Head-Up дисплей BMW Panoramic Vision продължава историята на успеха на пионерските иновации на BMW Group за NEUE KLASSE.

BMW Panoramic Vision и BMW iDrive в NEUE KLASSE

С BMW Panoramic Vision BMW Group последователно развива всеобхватната концепция за управление на BMW iDrive. На Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас в началото на годината компанията представи своя визионерски прототип BMW i Vision Dee, показвайки как в бъдеще разширен Head-up дисплей може да се използва и за концепцията за управление и индикации за потапящо потребителско изживяване. Прототипът показва сливането на реалността и виртуалния свят чрез превръщането на предното стъкло в прожекционен екран. В автомобилите от NEUE KLASSE тази технология вече се превръща в реалност като серийна версия - с BMW Panoramic Vision.

На IAA Mobility 2023 в Мюнхен BMW Group ще представи следващите стъпки и нови детайли по пътя към NEUE KLASSE. В допълнение към BMW Panoramic Vision, в NEUE KLASSE ще бъдат представени и други нови елементи за управление и информация от BMW iDrive.

НазадКоментари