BMW и Mercedes с общ бизнес в Китай

/ Информатор

Двете немски марки ще изградят премиум мрежа за зареждане на електромобили в народната република

BMW Brilliance Automotive Ltd. и Mercedes-Benz Group China Ltd. обявиха, че са постигнали споразумение за създаване на съвместно предприятие, с равно участие, в Китай, което да управлява мрежа за зареждане с висока мощност и да предоставя на местните клиенти премиум услуги за зареждане.

Както BMW, така и Mercedes-Benz ще прилагат експертния опит, свързан със зареждането на електрифицирани автомобили, натрупан от глобалните и китайски операции, както и задълбоченото разбиране на китайския пазар на нови електрически превозни средства (NEV), за да предоставят бързи, удобни, надеждни и персонализирани решения за китайския пазар. Сътрудничеството има за цел да подобри опита на клиентите при ползването на публична зарядна мрежа.

Съвместното предприятие има за цел да създаде мрежа от най-малко 1000 високоволтови зарядни станции с около 7000 точки за зареждане до края на 2026 г., прилягайки най-съвременните технологии. Очаква се първите станции да започнат да функционират през 2024 г. в регионите с най-голям дял на  NEV, като следващи станции ще бъдат инсталирани в цялата страна.

Премиум мрежата за зареждане ще бъде достъпна за клиенти и на други марки, като се предвижда клиентите на BMW Group и Mercedes-Benz Group да могат да ползват набор от ексклузивни функции, като plug & charge и онлайн резервация за безпроблемно цифрово изживяване. Съвместното предприятие възнамерява да доставя електроенергия, генерирана от възобновяеми източници, където условията позволяват, за да създаде изцяло устойчив и екологичен процес. Сделката подлежи на одобрение от регулаторните органи.

НазадКоментари