Бензин в пликове и кофи!!!

/ Наблюдател

Горивната криза в САЩ отприщи всякакви шофьорски идиотизми

„Не наливайте гориво в нищо друго, освен в одобрените за това съдове“, това е официална препоръка от щатския министър на транспорта Пит Бътгийк. Това, между другото, би трябвало да е добре известно на всеки шофьор, а и го пише около горивата, но все пак напоследък в щатите от Източното крайбрежие се е стигнало да наистина безумни прояви, каквито съпътстват всяка паника.

Снимки и клипове в интерент показват как бензин се налива в найлонови торбички, във всевъзможни пластмасови кофи и корита. Това е безумие.  Бензинът разтваря накои от веществата в пластмасите, а около други има статично електричетво, което може да доведе до искра. В този момент обаче за това не се мисли. Целта на паникьосаните шофьори е да се запасят с колкото е възможно повече гориво заради кризата, предизвикана от хакерска атака над системата за доставка на горива.  И стават наистина опасни – както за себе си, така и за околните.  Миналата година в подобна ситуация в САЩ бе изкупена мълниеносно тоалетната хартия. Някои са натрупали запаси и за години напред.

За съжаление подобан глупост не е само щатски феномен. У нас често могат да се видят хора, които сипват горива в бутилки от безалкохолно или бира, в туби от минерална вода и т.н. Призивът на щатския министър би трябвало да се отнася и до тях.  Или пък и нашият да го повтори - дори и без да има хакерск атака над системата. 

Назад



Коментари