Автономно Clio идва през 2019-а

/ Информатор

Карлос Гон обяви, че Renault е готов и за революцията на самоуправлението, както за електрическата

„През 2019 ще лансираме първия модел от сегмент В с възможности за самоуправление по магистрала. Тя ще бъде Clio, а за петгодишния ни план ще имама 15 модела с различни степени на самоуправление“, заяви шефът Карлос Гон в Париж. Той представи плана Drive the Future за развитието на Renault за периода 2017-2022 година.

Основната цел на сегашният световен лидер (Алианса Renault-Nissan) е да запази и разшири своите позиции. В рамките на Алианса френското подразделение планира ръст на производството над 5 млн. коли (сега 3,1 млн.), а оборотът трябва да надхвърли 70 млрд евро (при 50 млрд. сега). Експанзията ще се търси в две основни направления – географско и техонологично. За следващите 5 години в Европа се предвижда да има стабилен пазар, на който няма да има драматични размествания в позициите. Ръстът на Renault  ще дойде от очаквания кипеж на руския пазар, където Алиансът, заедно с ВАЗ е доминиращ фактор, от Китай и други далечни пазари. За тях се планира удвояване на продажбите.  За тези пазари е готово обширно портфолио от продукти, покриващи всякакви сегменти.

Технологичното направление на растежа ще се осигури от развитието на електромобилите – област, в която Renault инвестира методично от десетина години и сега идва времето да бере плодовете. „Ние дълго време сами разработвахме електромобили, при тях има ред особености и е трудно те да бъдат доведени до пазарно ниво на готовност. Натрупахме огромен опит, който е наше предимство в момента, когато пък всички вече се насочват към електромобилите“, поясни Карлос Гон.  

НазадКоментари