Авангардна радост с Cooper Electric

/ Информатор

Новото поколение в семействотона MINI стартира с електричка

Следващото поколение на семейството на MINI стартира с MINI Cooper Electric. Новият модел на иконичното MINI 3 врати е насочено към електрическа радост от шофирането и се предлага с две нива на мощността. С особено пъргавото си задвижване MINI Cooper Electric е олицетворение на премиум мобилността с нулеви локални емисии на бъдещето.

Представеното през 2020 година напълно електрическо MINI Cooper SE отбелязва ръст на продажбите от 25,5 % през 2022 година и се превърна в най-популярния модел на MINI, и то с голяма преднина. През миналата година MINI реализира по целия свят над 43 000 екземпляра от автомобила с нулеви локални емисии. Още днес всяко пето MINI е с електрическо задвижване. Продължаващият голям успех на оригинала на MINI личи и от производствения юбилей на 1-милионното MINI 3 врати от актуалното четвърто поколение. Автомобилът с напълно електрическо задвижване е доставен в Канада.

Electrified Gokart усещане с максимален въртящ момент от първия метър

В новото семейство на MINI максималният въртящи момент е на разположение още от първия метър, както при MINI Cooper E със 135 кВт, така и при MINI Cooper SE с мощност 160 кВт. То ускорява без забавяния и без прекъсвания за превключване на предавките. За оптимално поведение на пътя и разпределение на теглото високоволтовата литиево-йонна батерия е разположена в дъното на MINI Cooper Electric, което в същото време повишава и стабилността  и пъргавината на автомобила. С това MINI дефинира по напълно нов начин типичното за марката Gokart усещане и последователно развива успешната от над 60 години концепция за градска радост от шофирането. За още по-висока динамика на управлението на новото MINI Cooper Electric е ползвана и развойната компетентност в рамките на BMW Group. От въвеждането на пазара на новите поколения на MINI 3 врати през 2001 година до сегашното пето поколение автомобилът вече има твърда позиция в историята на марката. Постоянната модернизация при технологиите, ефективността и разгръщането на мощността означава внимателно отношение към традиционната история на популярния модел MINI и издига радостта от шофирането на ново ниво.

Подобрен пробег и максимална гъвкавост

Капацитетът на батерията на новото MINI Cooper E е 40,7 кВтч, на MINI Cooper SE е 54,2 кВтч.  Благодарение на това новите модели предлагат прогнозен пробег между 300 и 400 километра и разширяват възможностите далеч отвъд границите на града. С типичната за MINI креативната концепция за оползотворяване на пространството MINI Cooper Electric доказва максималната гъвкавост на един Purpose Built Vehicle. Максимално гъвкавият дизайн в интериора позволява увеличаване на вместимостта на багажника и предлага 4 места за седене.

Новото MINI Cooper Electric, заедно с MINI Countryman, което ще се произвежда от ноември 2023 година в завода на BMW Group в Лайпциг, маркира старта на напълно електрическото бъдеще на MINI. От 2024 г. новото поколение модели ще бъде допълнено с MINI Aceman.

НазадКоментари