Austral замества Kadjar

/ Информатор

Renault разкри името на новия компактен SUV, който идва догодина

Наследникат на Renault Kadjar ще се казва Austral, обяви френската фирма ипостави край на една интрига, която вълнуваше Франция миналия месец. Изборът е патриотичен и емоционален. Произлизаща от латинската дума “australis” (южен), AUSTRAL е дума, която резонира в много европейски езици, включително френския, което е важно за марка, горда с корените си.

 

Според Силвия Дос Сантос, стратегически мениджър за наименуване на модели в отдела за глобален маркетинг на Renault, „AUSTRAL носи жизнеността и топлината на южното полукълбо. Това е име, което кани за пътуване и е идеално за SUV. Думата е изградена около хармоничен баланс от звуци, лесни за произнасяне от хора по целия свят, което й придава наистина международно усещане.”

 

AUSTRAL е част от новата гама компактни SUV модели на Renault, които могат да се похвалят с иновативна свързана технология и удоволствието от екологичното шофиране. AUSTRAL, който е с дължина от 4,51 м, може удобно да превозва до 5 пътника. AUSTRAL демонстрира мисията на Renault да възвърне позициите си в SUV сегмента, следвайки Arkana и новия Megane E-TECH Electric. Предназначен да замени Kadjar в текущата гама, AUSTRAL ще бъде представен през пролетта на 2022 г.

НазадКоментари