Austral се готви за старт

/ Информатор

Наследникът на Kadjar вече върти финални тестове по пътищата. Може и да го срещнете

Новото Renault AUSTRAL навлиза в последния етап на развитие преди официалната презентация. Тестови машини вече въртат интетнзивни тестове във всякакви климатични и пътни условия. Тези тестове показват надеждността и дълготрайността на различните компоненти. Изследват се възможностите не само на конкретния модел, но и на новата платформа CMF-CD3, както и гамата от електрифицирани задвижвания. Става дума за глобална програма, в която автопарк от около 100 автомобила ще измине 2 милиона километра.

 

В тази последна фаза AUSTRAL вече пътува през Франция, Испания, Германия и Румъния, за да тества разработките от изминалите фази. 900 шофьори ще пропътуват 600 000 км в реални условия по обществените пътища, докато 1 400 000 км ще бъдат изминати на писта. Тези тестове ще позволят да се потвърди изборът на настройки за новата платформа CMF-CD3, както и да се тестват системите в помощ при шофиране, шумоизолацията и комфортът на окачването, за да бъде предоставено най-доброто на бъдещите клиенти.

По време на тестовете ще бъдат изпитани и нови силови агрегати. Renault AUSTRAL ще се възползва от гама електрифицирани бензинови двигатели, повечето от които не са били виждани досега: ново поколение E-TECH Hybrid двигател, 1,3-литров TCe 12V mild-hybrid двигател и нов 1,2-литров TCe 48V mild-hybrid двигател, нововъведение в гамата на Renault. Тази гама от двигатели ще предложи рекордна ефективност: намаление на CO2 емисиите до 105 гр/100 км по цикъл WLTP (за двигател E-TECH Hybrid, предварителни данни) и максимална мощност до 200 к.с.

Оглеждайте се, може да бъдете сред първите, които ще видят новото Renault AUSTRAL на пътя.

НазадКоментари