Артистична фотосесия за BMW i7

/ Информатор

Фотографът на звездите Ник Найт се развихря около баварската електричка

Авангардната кола прровокира към авангардизъм и в изкуството. Електрическото BMW i7 поставя началото на нова ера на типичната за марката радост от шофирането и индивидуалната мобилност в луксозния сегмент. За кампанията по въвеждането на пазара на този автомобилен крайъгълен камък BMW Group си сътрудничи със световноизвестния британски моден фотограф и художник Ник Найт. „BMW i7 е инженерно изкуство на най-високо ниво. В съответствие с това нашата цел беше автомобилът да бъде сниман от световно известен художник и представен като произведение на изкуството. Всички бяхме много вдъхновени от изключителното сътрудничество с Ник Найт. Никога преди това BMW не е било представяно по толкова артистичен и прогресивен начин,” обяснява Йенс Тимер, старши вицепрезидент Customer & Brand на BMW AG.

Това е Forwardism: с новото напълно електрическо BMW i7, което Ник Найт заснема в уникална серия от снимки и филми, започва нова епоха. Художественият термин Forwardism описва радостта от провиждането и усещането на бъдещето, още преди то да е създадено. Тази концепция е за постоянно поставяне под въпрос и оспорване на общоприети конвенции, за да натрупаме възможно най-добрия опит и да създадем по-добро бъдеще. Резултатът от тази фотосесия е експресивна, чувствена и в същото време естетически иновативна серия от снимки, която преобръща с главата надолу класическите навици за възприемане. Снимките и видеоклиповете изглеждат сякаш са нарисувани със светлина и пренасят зрителя в пъстър свят на нови възможности и емоции.

„Харесва ми идеята, че Forwardism е поглед към бъдещето, а не препратка към миналото. За мен това е единственият начин наистина да изразим себе си и да си поставим амбициозни цели. Ето защо реших да обърна цветовете за тези кадри и да работя в цветово пространство, което гласи: „Това е ново, това е нещо, което не сте виждали преди.“ Това беше отправната точка за този проект, който има за цел да насърчи хората да мислят напред. За мен беше особено важно, че изглежда различно от всичко, което сте виждали преди“, казва Ник Найт, описвайки работата си.

Дръзки, игриви и провокиращи мисленето

Ник Найт е един от най-влиятелните и визионерски фотографи на нашето време. В продължение на десетилетия британският моден фотограф нарушава класическите конвенции в работата си, като непрекъснато „опипва“ художествени и технически граници. С творческите си сътрудничества с водещи дизайнери, роденият през 1958 г. художник се утвърждава като константа в света на модната фотография. Чрез обектива си той оспорва конвенционалните представи за красота, атакува противоречиви обществени проблеми и си играе с илюзията и истината. В своите творби той страстно експериментира с най-новите технологии и ги съчетава с класическата фотография. И продължава да преоткрива себе си и своето изкуство.

Кампанията е реализирана от водещата агенция The Game и режисирана от многократно отличаваният изпълнителен директор Тим Вагнер. „За мен беше голяма чест да работя с Ник Найт. След като следя работата му от десетилетия, знам, че той винаги е изпреварвал времето си. Това го свързва с BMW - никога да не стои на едно място, винаги да се развива."

Дръзки, игриви и провокиращи мисленето – това са качествата, които обобщават работата на Ник Найт от години. Едва ли е възможно кампанията по въвеждането на пазара на новото BMW i7 да бъде описана по-точно.

НазадКоментари