Америка ще има свой HR-V

/ Информатор

Новото поколение на кросоувъра на Honda ще има различни контитентални версии

Новото поколение на компактния кросоувър Honda HR-V ще има две съвсем различни континентални версии. Едната от тях е насочена към Европа и Азия (където се продава с името Vezel ). Тя вече бе представена  и походът й по различните пазари започна.

Америка обаче ще има собствена версия на HR-V, който все още се подготва. Засега за нея са известни малко неща. Пресслужбата пусна рисунки, които показват един по-динамичен и агресивен дизайн, който би трябвало да пасва на янките. Технически подробности не са известни.   

А Honda в Европа ускорява електрификацията на гамата си поради това, че и Европа избързва с нормативната рамка и прехода на пазарите към нови енергии, бе обявено при представянето ан новото поколение на HR-V. Той е ключов модела за пазарната експанзия на японската фирма и бе представен с авангардно хибридно задвижване.

Новото поколение е поставено върху нова платформа, макара че по размери е твъред близо до старото. Въпреки сходните габарити вътрешното пространство е увеличено, а то бе рекордно сред конкуренцията и при предишното поколение. Дизайнът също е бил обект на внимателно изпипване, като машината е характерна и разпознаваема  - едневременно елегантна и впечатляваща. 

Специално внимание е обърнато и на интериора, където комфорътът на пътниците е съчетан с дигитализация и добавяне на електронни помощници на шофьора. Включена е и фирмената система за безопасност Honda SENSING

Под предния капак се крие хибридно задвижгване, което съчетава 1,5-литров бензинов двигател, работещ икономично и екологично по цикъла на Акинсън. Той предимно произвежда електроенергия, която пък се използав за задвижване на два елдвигателя.

Системната мощност е 131 к.с., като при някои режими на движение бензиновият мотор предава тягата си директно към колелата. Шофьорът може да избира между три основин режима на движение – Еко, Нормал и Спорт. Повече подробности можете да откриете в прикачения пресматериал. 

НазадКоментари