Alpine блясва в Кан

/ Информатор

Клод Льолуш ще представи новия си филм на международния фестивал, където Renault e официален превозвач

Новата френска спортна кола Alpine A110 изиграва фантастична роля в „Най-добрите години от един живот“, най-новият филм на Клод Льолуш с Жан-Луи Трентинян и Анук Айме, кояот ще бъде представен извън конкурса на големия кинофестивал в Кан. Льолуш е филмова легенда и единственият френски режисьор, печелил "Златна палма" и "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм (за „Един мъж и една жена“ през 1966 г. "). Спортната Alpine също е легенда, при това със славна българска връзка, датираща от времето, когато в Плодив се правеше Булгаррено, а Илия Чубриков записа първите славни страници в историята на българския мотоспорт. По същото време и френското кино бе във възход, а Льолуш бе сред най-ярките му творци.

 

Международният филмов фестивал в Кан ще се проведе от 14 до 25 май 2019 г, като отново си Renault ще бъде официален превозвач. За звездите е согирун автопарк от 300 автомобила Renault, сред които Renault ESPACE, TALISMAN, TWIZY и ZOE. Renault ще организира над 20 000 трансфера до филмови премиери, интервюта и до червения килим.

Киното предлага познаваемост в световен мащаб, включително на ключови пазари като Китай, Бразилия, Индия, Латинска Америка и Русия. „Това е истинско предимство за марката Renault и нашите автомобили, чрез които можем да демонстрираме технологии и изтънчен дизайн в медиите по цял свят,” заяви Клод Юго, Директор Връзки с обществеността в Groupe Renault.

Всяка година около 40 автомобила Renault участват в около 200 телевизионни предавания и филми, включително френските сериали „Черен барон“ и „Десет процента“ и филмите „Жена на война“ на Бенедикт Ерлингсон и „Видение“ от Наоми Кавасе.

Renault, партньор в киното още от 1898 г., когато братя Люмиер създават първите си филмови студия в близост до фабриката на Renault на остров Сегуин в Булон Биянкур. В резултат на близките отношения, създадени между двете семейства, Renault се превръща в предпочитан партньор на актьори и режисьори. Автомобилите Renault участват в първите рекламни филми, а по-късно във филми на Жорж Мелиес, Жулиен Дювивие, Жак Тати, Клод Соте, Стивън Спилбърг, Джеймс Камерън и Вим Вендерс.

Тази година филмовият фестивал в Кан ще бъде арена на оспорвано съревнование между Алмодовар, Тарантино, Долан, Лоуч и братята Дарден.  Алехандро Гонсалес Иняриту ще бъде председател на журито, а френският актьор Едуард Баер ще влезе в ролята на водещ на церемонията по награждаването. Педро Алмодовар ще представи „Болка и слава“, а в надпреварата за приз ще се включат филмите „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино, „Матиас и Максим“ на Ксавие Долан, „Младият Ахмед“ на Жан-Пиер и Люк Дарден, „Жалко, липсваше ни“ на Кен Лоуч, „Паразит“ на Бонг Джун-Хо, „Мактуб, любов моя“ на Абделлатиф Кешиш и „Скрит живот“ на Терънс Малик.

НазадКоментари