Alpine A110S се пуска на рали Монте Карло

/ Запалянко

Естебан Окон сяда зад волана като официален пилот на Alpine F1 Team

Днес  пилотът на Alpine F1 Team Естебан Окон ще седне зад волана на Alpine A110S за поредица от специални етапи по време на Rallye Monte-Carlo. Това е неговията официален дебют като пилот на екипа, както и първото му участие в рали. Естебан ще премине през два етапа в деня на откриването на 89-то Rallye Monte-Carlo като официален ВИП автомобил, започвайки с тестова отсечка, която да го запознае с особеностите на A110S и уникалните условия на ралито. 

Официалният старт на ралито е в 13:10 в четвъртък в Гап на Лазурния бряг. Естебан ще се включи в SS1, 20,58-километрова отсечка от Сен Дисдие до Корп и SS2 между Сен Морис и Сен Боне, 70 минути преди пилотите от WRC, включително сънародниците Себастиан Ожие, действащия световен шампион, и Пиер-Луи Лубе, който тренира с Естебан по време на зимната пауза. A110S и французинът ще се отличават на трасето с емблематичната синя разцветка на Alpine и състезателния номер на Окон - #31.

 

Alpine има пет силни попълнения в клас RGT на тазседмичното Rallye Monte-Carlo с Седрик Робер, Емануел Гигу, Филип Бафон, Пиер Рагес и Рафаел Астие, всички пилотиращи автомобили Alpine A110 Rally.

Естебан Окон: „Това е фантастична възможност и със сигурност нямам търпение да изживея Rallye Monte-Carlo за първи път. Това е легендарно събитие, бижу в календара на автомобилния спорт и знам колко специално ще бъде да съм част от него. Очаквам с нетърпение да седна зад волана на Alpine A110S. Тествах A110 през октомври с три обиколки на Нордшлайфе. Колата е страхотна; много удобна и пъргава за шофиране. Родена е за предизвикателства като тесните планински завои. Рали състезанията всъщност винаги са били мечта за мен, така че участието с A110S на Rallye Monte-Carlo е брилянтен начин да започна годината.“

 

Патрик Маринов, управляващ директор Alpine Cars: „Участието на Естебан в Rallye Monte-Carlo е първата ни активация, обединяваща Alpine Cars и Alpine F1 Team. Alpine има много запомняща се рали история, особено тук в Монте Карло. Затова, това е идеална възможност нашият F1 пилот да се докосне до някои от най-добрите истории на марката и в същото време да се наслади на пъргавината и вълнуващото шофиране на A110 на емблематичните планински трасета, за които е създаден. Марката Alpine е добре представена на това събитие и очакваме с нетърпение не само етапите на Естебан, но и представянето на отборите ни през целия уикенд."

НазадКоментари