Alfa Romeo Tonale – братчето на Stelvio

/ Информатор

Прототипът на малък SUV демонстрира толкова очакваното „Рисорджименто“ на най-вълнуващата италианска марка

Alfa Romeo влиза в новините от Женева с ярък прототип, който има големи шансове да стигне до пазара, а това не може да не радва сърцата на автомобилните хора по света. Всички, не само алфистите, но и обикновените фенове, от много години насам очакват „Рисорджименто“ (Възраждане) на Alfa и то периодично се задава, но никога не идва истински.

В послединети години, може би вдъхновена и от гения на Серджо Маркионе с Giulia и Stelvio тя все пак успя да се върне към онзи незабравим стил, съчетаващ нервна механика с агресивен и ярък дизайн, който винаги е вълнувал. Продажбите не скачат в синхрн с ускорения пулс на запалянковците, но белезите на съживяване са съвсем реални.

Новият прототип  Tonale вдъхва надежда, че този тренд ще продължи. Става дума за малък SUV с дължина 4,40 м, изграден на успешата платформа на Jeep Renegade, който ще се впише в най-актуалния и бурно растящ европейски сегмент.

 

Засега той е само протитип, но би било грешка да се пропусне сегашната конюнктура и да не стигне бързо до пазара. Заедно с него идва новината и за ново хибридно задвижване, разработено от фирмата. Състои се от 1,3-литров бензинов турбодвигател, задвижващ предния мост и допълнен от елдвигател на задния. По този начин се гарантира както всъдеходност и добра динамика, така и ниво на вредни емиси под 50 г/км СО2.

НазадКоментари