Alfa Romeo празнува 111 години

/ Информатор

На 24 юни специално събитие в Арезе ще отбележи едноцифровия юбилей

На 24-ти юни, Alfa Romeo навършва 111 години  - на тази дата през 1910 г. в Милано е основана Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), която през 1918 г. се преименува на Alfa Romeo, след като е придобита от испанския инженер и предприемач Никола Ромео.

Alfa Romeo е романтична марка, изиграла велика роля в автомобилната история. Въпреки възходите и спадовете, тя винаги е привличала любовта на огромен брой ентусиасти. И именно заради безбройните „алфисти“, на тази дата Alfa Romeo ще организира празник, на който те да се срещнат и да изразят страстта си. Това ще бъде голямо,  4-дневно събитие в музея в Арезе, който е домакин на историята и на най-значимите модели на марката. А юбилеят може и да изглежда странно, защото не е кръгла цифра, но подреждането на трите единици съшо е добър повед за празненство - щом става дума за Alfa.

 

Събитието се планира да започне в четвъртък на 24-ти от 10:00 ч. с традиционния парад, отворен за участие за всички собственици на Alfa Romeo, които могат да излязат с колите си на пистата в музея. Темата на парада, и на цялото 4-дневно събитие, ще бъде подчинена на Alfa Red, дългогодишен отличителен белег и неразделна част от ДНК на Alfa Romeo. Всеки посетител би могъл да облече и дреха в същия цвят или вземе безплатна предпазна маска в цвят Alfa Red на входа на събитието.

 

Още по-специален ден за първите собственици на Giulia GTA / GTAm

Този ден ще бъде запомнен с нестихващи емоции и от собствениците, които са си купили първите ексклузивни Giulia GTA и GTAm: те ще получат своите автомобили, които са част от 500-те произведени броя, по време на събитията по честването на рождения ден на марката.

Гостите на събитието ще могат да се запознаят и с изследванията на нови материали, ще видят опит в областта на аеронавтиката, но също така и специални версии от предвоенната 83 2300 Монца до легендарните   коли

„alleggerita“ от 50-те и 60-те години - Giulietta Sprint Veloce и Giulia Sprint GTA. Историята продължава с 75 Turbo Evolution, до ден днешен с новите Giulia GTA  и GTAm

Всички фенове на марката, които искат да вземат участие в двата парада на Alfa Romeo, могат да направят резервация за място на имейл

За феновете на болиди от Формула 1 Музеят ще бъде домакин на част от подготовката за Висшата лига на Австрия, като тренировъчните сесии, квалификациите и самото състезание ще бъдат излъчени на живо на големия екран. През всичките 4 дни ще бъде изложен едноместният шоу автомобил Alfa Romeo Racing Orlen, плюс ексклузивното събитие в петък 25-ти, където гостите могат да изпитат емоциите от среща на живо с пилотите на отбора Кими Райконен и Антонио Джовинаци, с които ще направят и виртуална обиколка.

От славното му минало до наши дни. За събота 26 и неделя 27 са предвидени две задълбочени лекции за историята на марката, първата от които ще се занимава с годишнината от първия A.L.F.A. победа (Модена, 1911, надпревара за регулярност). Вторият ще навлезе по-задълбочено в характеристиките на Concept 4C, прототипният суперавтомобил, проектиран от Centro Stile Alfa Romeo през 2011 г. В края на лекциите собствениците на 4C ще бъдат поканени да дефилират с автомобилите си на закритата писта.

Оставайки с историята, изложбата „Морски коне“ ще бъде отворена и за посетители, с изследването на една завладяваща и по-малко известна глава от историята на Алфа Ромео: използването на двигатели Biscione във ветроходството, от състезания до товарни превози и от военноморските до риболовните плавателни съдове. Всеки ден от 10 до 18 ч. - работното време на музея - могат да се правят и посещения "зад кулисите", като се резервира обиколка с екскурзовод на колекцията: два етажа от складови помещения, в които има автомобили, двигатели, трофеи, шасита и други артефакти.

 През уикенда се предвиждат и дейности за групи и семейства: от творческата работилница за деца, планирана за събота на 26-и в 15:00, до „Търсенето на съкровища“ в неделя на 27 в 16:30. Пълният график може да видите на museoalfaromeo.com тук и всички дейности са включени във входната такса. Необходими са резервации по имейл info@museoalfaromeo.com.

НазадКоментари