Alfa Romeo официално отлага Tonale

/ Информатор

Платформата Giorgio ще бъде сменена с обща за Stellantis. Готви се и малък кросоувър Brennero

Лансирането на компактния кросоувър  Alfa Romeo Tonale ще бъде отложено с три месеца, за да се поправят някои недостатъци в хибридната версия, е потвърдил публично по-рано изтеклата вътрешна информация шефът Жан-Филип Импарато. Освен това е взето решение платформата  Giorgio, която е в основата на Giulia и Stelvio да бъде заменена с новата STLA Large, която е обща за Stellantis. Това ще наложи и отлагане на лансирането на някои нови модели.

Всъщност в момента Импарато прави нещо като ревизия на плановете на романтичния италиански бранд, за да го приведе в съответствие с новата му позиция на спортно-луксозно подразделение на световния гигант. От Alfa се очаква да стане и оръдие за пробив в САЩ и заради това бе отменено лансирането на Peugeot отвъд Атлантика. До края на годината ще има и 5-годишен план – както за Stellantis, така иза отделните брандове в него.

 

Междуверемнно изтекоха снимки от почти готовия сериен  Tonale и те показват доста разлики в сравнение с прототипа.   Подготвя се лансирането и на по-малък, градски кросоувър, за който е определено името Brennero. При тенденциите на съвременния пазар той трябва да стане една от най-масовите алфи в историята.

НазадКоментари