ADAC Opel e-Rally Cup се готви за старт

/ Запалянко

Сезон 2022 ще включва 7 атрактивни състезания в Германия

Тази година ще се проведе вторият сезан в авангардната лига на ADAC Opel e-Rally Cup. През зимата ADAC и Opel положиха максимални усилия да направят първото в света състезание даващо признание и приз на електрически автомобили още по-добро.

 

Първо, календарът за 2022 г. е значително по-привлекателен и международен. В допълнение към кръговете от германския рали шампионат, електрическите автомобили с батерии със 100 kW (136 к.с.) ще се състезават на също толкова предизвикателни и вълнуващи трасета в съседните страни. Рали ADAC Sulingen, ADAC Rally Stemweder Berg, ADAC Saarland-Pfalz Rally и ADAC 3-Städte рали формират немската основа. Те се допълват от рали ELE в Холандия, рали Weiz в Австрия и рали Mont Blanc във френските Алпи.

 

Фина настройка: По-добър звук, още по-добро сцепление

 Въпреки високата надеждност и впечатляващото представяне на Opel Corsa-e Rally, технологията на революционния рали автомобил бе допълнително оптимизирана. Например диференциалът с ограничено приплъзване гарантира по-добро сцепление на пътя. Озвучителната система е оптимизирана като част от цялостната концепция за безопасност, което прави електрическия рали автомобил по-лесен за чуване и подобрява акустичната му привлекателност.

Имиджът на електрифицираните рали състезания продължава да набира сила. Отбори и пилоти от цяла Европа проявяват интерес към ADAC Opel e-Rally Cup. Младежите от ралито гледат на наградния фонд от 100 000 евро като уникален шанс. След като докажат уменията си те ще могат да преминат в младежкия отбор на ADAC Opel Rally през следващата година. Там те ще седнат зад волана на Opel Corsa Rally4 и ще се състезават в международни ралита.

 

„С ADAC Opel e-Rally Cup дългогодишните партньори ADAC и Opel създадоха крайъгълен камък в международния моторен спорт“, каза Йорг Шрот, директор на Opel Motorsport. „Доказахме, че електрическото рали е успешно и вълнуващо. Купата ще бъде още по-примамлива през този сезон, благодарение на изключително атрактивния календар и фината настройка на технологията на автомобилите.”

„ADAC Opel e-Rally Cup е от голямо значение за стратегията за мобилна устойчивост на ADAC, в която електрическите автомобили като част от бъдещия моторен спорт играят пионерска роля“, добавя шефът на ADAC Motorsport, Томас Вос. „Спортът претърпява големи промени. ADAC и Opel искат да допринесат активно за тази трансформация; и днес първата в световен мащаб електрическа рали купа демонстрира как може да изглежда бъдещето.”

ADAC Opel e-Rally Cup 2022 - Календар

06./07.05.                 ADAC Actronics Rally Sulingen*                                       Германия

20./21.05.                 ELE Rally, Айндховен                                                      Нидерландия

10./11.06.                 ADAC Rally Stemweder Berg*, Любек                            Германия

14.-16.07.                 Rally Weiz                                                                         Австрия

19./20.08.                 ADAC Saarland-Pfalz Rally*, Санкт Вендел                    Германия

08.-10.09.                 Rally Mont-Blanc, Морзин                                              Франция  

14./15.10.       ADAC 3-Städte Rally*, Бавария        Германия

НазадКоментари