Tucson и джетовете

/ Информатор

Кросоувърът на Hyundai блесна като официален превозвач на българския джет-ски тийм

N line версията на популярния Hyundai Tucson блесна на ЕВропейското първентство по джет-ски  като официален превозвач на българския национален тим. Двулитровият дизел с мощност от 200 конски сили, 400 Nm въртящ момент, съчетан с 8-степенна скоростна кутия му позволява да тегли джетовете из пясъците и тинята на брега като верен партньор на българският водомоторен спорт. Освен тегленето на джетове машината еспособна и на наистина атрактивни изпълнения, както бе показано в майсторските ръце на състезателя по офроуд от близкото минало Тодор Христов.

Специално за зрителите на водното шоу „по вода“ потегли и бензиновия двигател на Tucson N-line в луксозно оборудване.  Качен на подвижна платформа бензиновият Hyundai Tucson, стигна състезателната зона, оградена от 27 шамандури и така стана част от най-атрактивата дисциплана – слалом „майсторски клас“.

 

А във втория ден на Европейската джет купа София 2019 във водите на язовир „Искър“ се проведоха най-горещите надпревари между основните претенденти за титлите при децата, жените и мъжете.

При децата в клас Джуниър най-високо на почетната стълбица застана Антон Горещилов. В категория Експерт при дамите шампион стана Теа Щърбанова. В Кралския клас, където се пришпорват най-силните машини, до последните метри с пълна газ се преследваха Никос Флоросот Гърция и нашият състезател Марио Михалев. Българинът водеше в две-трети от обиколките, но във финалните метри отстъпи на гръцкия състезател. Публиката през цялото време подкрепяше нашето момче, но опитът на съперника му в крайна сметка го лиши от първото място.  С тактическо каране заради победите в съботния ден, Янис Лемпесис отново от Гърция си осигури титлата в най-тежкия клас, като събра 163 т. пред съотборника си Никос Флорос – 161 т. Марио с актив от 149 т остана трети.

В свободния стил маншовете спечели Дени Денилам, който и през двата дни водеше в класирането, а зрителите ще го запомнят със салтата, които правеше за атракцион на публиката.    

След   края на надпреварата се състоя тържественото закриване, като купите на шампионите и техните подгласници връчи лично кметът на община Самоков г-н Владимир Георгиев. 

Европеската джет ски купа ще остане в историта с отличната организация от страна на домакините  - Българската водомоторна федерация и фондация  „София Европейска столица на спорта“ и уникалното нощо шоу провело се снощи във водите на язовир Искър с джетове и флайтборд спектакъл.

Цялото класиране по класове може да видите във Фейсбук – Jet Ski Bulgaria или Water Fest Sofia 2019

НазадКоментари