Warning: is_dir() expects parameter 1 to be a valid path, string given in system/modules/core/library/Contao/File.php on line 139
#0 [internal function]: __error(2, 'is_dir() expect...', '/home/prodisbg/...', 139, Array)
#1 system/modules/core/library/Contao/File.php(139): is_dir('/home/prodisbg/...')
#2 system/modules/core/library/Contao/Image.php(892): Contao\File->__construct('\xEE\xF4\xDF\xAE5i\x11\xE7\x81z\x00%\x90\xE4\x08...', true)
#3 system/modules/core/library/Contao/Image.php(961): Contao\Image::create('%EE%F4%DF%AE5i%...', Array)
#4 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(2005): Contao\Image::get('%EE%F4%DF%AE5i%...', 1280, 1280, 'box', NULL, false)
#5 templates/opensauce/news_full_tags.html5(2): Contao\Controller->getImage('%EE%F4%DF%AE5i%...', 1280, 1280, 'box')
#6 system/modules/core/library/Contao/BaseTemplate.php(88): include('/home/prodisbg/...')
#7 system/modules/core/library/Contao/Template.php(277): Contao\BaseTemplate->parse()
#8 system/modules/core/classes/FrontendTemplate.php(46): Contao\Template->parse()
#9 system/modules/news/modules/ModuleNews.php(221): Contao\FrontendTemplate->parse()
#10 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(108): Contao\ModuleNews->parseArticle(Object(NewsCategories\NewsModel))
#11 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(54): Contao\ModuleNewsReader->compile()
#12 composer/vendor/contao-legacy/tags/TL_ROOT/system/modules/tags/modules/ModuleNewsReaderTags.php(26): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->compile()
#13 system/modules/core/modules/Module.php(287): Contao\ModuleNewsReaderTags->compile()
#14 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(82): Contao\Module->generate()
#15 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(30): Contao\ModuleNewsReader->generate()
#16 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(321): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->generate()
#17 system/modules/core/pages/PageRegular.php(133): Contao\Controller::getFrontendModule(Object(Contao\ModuleModel), 'main')
#18 system/modules/core/controllers/FrontendIndex.php(285): Contao\PageRegular->generate(Object(Contao\PageModel), true)
#19 index.php(20): Contao\FrontendIndex->run()
#20 {main}

Warning: file_exists() expects parameter 1 to be a valid path, string given in system/modules/core/library/Contao/File.php on line 468
#0 [internal function]: __error(2, 'file_exists() e...', '/home/prodisbg/...', 468, Array)
#1 system/modules/core/library/Contao/File.php(468): file_exists('/home/prodisbg/...')
#2 system/modules/core/library/Contao/Image.php(110): Contao\File->exists()
#3 system/modules/core/library/Contao/Image.php(896): Contao\Image->__construct(Object(Contao\File))
#4 system/modules/core/library/Contao/Image.php(961): Contao\Image::create(Object(Contao\File), Array)
#5 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(2005): Contao\Image::get('%EE%F4%DF%AE5i%...', 1280, 1280, 'box', NULL, false)
#6 templates/opensauce/news_full_tags.html5(2): Contao\Controller->getImage('%EE%F4%DF%AE5i%...', 1280, 1280, 'box')
#7 system/modules/core/library/Contao/BaseTemplate.php(88): include('/home/prodisbg/...')
#8 system/modules/core/library/Contao/Template.php(277): Contao\BaseTemplate->parse()
#9 system/modules/core/classes/FrontendTemplate.php(46): Contao\Template->parse()
#10 system/modules/news/modules/ModuleNews.php(221): Contao\FrontendTemplate->parse()
#11 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(108): Contao\ModuleNews->parseArticle(Object(NewsCategories\NewsModel))
#12 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(54): Contao\ModuleNewsReader->compile()
#13 composer/vendor/contao-legacy/tags/TL_ROOT/system/modules/tags/modules/ModuleNewsReaderTags.php(26): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->compile()
#14 system/modules/core/modules/Module.php(287): Contao\ModuleNewsReaderTags->compile()
#15 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(82): Contao\Module->generate()
#16 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(30): Contao\ModuleNewsReader->generate()
#17 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(321): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->generate()
#18 system/modules/core/pages/PageRegular.php(133): Contao\Controller::getFrontendModule(Object(Contao\ModuleModel), 'main')
#19 system/modules/core/controllers/FrontendIndex.php(285): Contao\PageRegular->generate(Object(Contao\PageModel), true)
#20 index.php(20): Contao\FrontendIndex->run()
#21 {main}

Compass залага на пържолите

/ Анализатор

Очаква се реакция от веганите, нищо чудна тя да е планирана предварително.

Новата американска реклама за Jeep Compass предизвика отзиви и коментари като истинско художествено произведение, а  донякъде и като рискована провокация. И с право, защото тя съдържа и от двете, при това в дози, които могат да предизвикат определени негативни публични реакции.  А в САЩ, където подаването на съдебни искове за щяло и нещяло е национален, при това често високодоходен спорт, това може да създаде работа и на адвокатите, както и на пресата.

За какво става дума? Рекламният клип, разбира се, е скъп и професионално изпипан. Сюжетът е едноминутно послание към младоците от поколението на   „миленаристите“ (родени около началото на милениума) да следват свой собствен път, а не да се водят по външни внушения. Това, че по пътя им ги вози новото поколение на Compass е подразбираща се подробност. Джипът има странна, авторитарно настроена навигация, която  дава всевъзможни житейски съвети, а момчето зад волана избира обратното, навигацията постоянно рекалкулира и в крайна сметка се стига до финалното послание – „Любов, надежда, щастие – каквато и да е вашата дестинация има милиони красиви и постоянно променящи се пътища да стигнеш до нея“. Това е хитър начин да се стигне до сърцата на миленаристите, които в момента се борят срещу родителски и други авторитети. Те държат особено на прямотата, нуждаят се от доверие, постоянно търсят пътя си, налага им се често да преосмислят решенията в живота си, особено пък по образователната и професионалната част.  

Един момент в рекламата съдържа и провокация с възможни скандалозни последици. Навигацията предлага веганство, а в следващия момент момчето  забива нож и вилица в дебела пържола.  Това  е неговият правилен избор, който обаче е шамар в лицето на вегетарианското войноство. Нищо чудно да се стигне до реакция и тя може да е планирана предварително. Един подобен скандал би донесъл популярност и всъщност би издигнал Jeep в очите на месоядната клиентела, а тя все пак е доста по-многобройна.  Ето как едно несъобразяване с безличния език на т.нар. политическа коректност може да донесе и дивиденти.  И с право. Веганите, разбира се, имат право на своя избор, но не би трабвало да го налагат на останалите.  А дали рекламните спецове от чикагската акенция DDB са подготвили провокацията съзнателно и са планирали ответна реакция е доста сложен въпрос, който може да има и юридически измерения.  

НазадКоментари